Србија

ЛСВ: Војвођанску заставу истаћи у свим местима где недостаје

Лига социјалдемократа Војводине подсећа да је на данашњи дан пре 13 година Скупштина АП Војводине усвојила Одлуку о застави те покрајине те сматра недопустивом праксом појединих локалних самоуправа да у последње време, како наводе, истичу само традиционалну, а не и заставу Војводине.
ЛСВ као пример за то наводи Зрењанин.

Лига саопштењем, које је потписао потпредседник Александар Јовановић, позива Покрајинску владу да, у складу са својим надлежностима и у сагласју са свим надлежним институцијама, обезбеди истицање заставе АП Војводине у свим војвођанским градовима и општинама где није истакнута.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И обрнуто, ако постоје случајеви да негде није истакнута традиционална застава, да буде истакнута и она, како би се обезбедило пуно поштовање одлуке Скупштине АП Војводине, наводи се у саопштењу.

Наводи се да Одлука о застави одражава посебности и различитости Војводине, којима се, како каже, дичимо: мултикултуралност, вишејезичност и једнакост свих грађанки и грађана, без обзира на националну, верску, завичајну или било коју другу припадност.

Баш зато, истичу из ЛСВ-а, та застава је добро и широко прихваћена међу грађанкама и грађанима Војводине

Извор: Tanjug