Србија

Медији у региону: Лудница у Србији после Николићеве кандидатуре, Вучићу се смркло пред очима

Загребачки “Јутарњи лист” пише, поводом вести да ће се и Томислав Николић кандидовати за председника Србије, да је на помолу велики политички обрт у Србији.
Лист у тексту под насловом “Вучићу се смркло пред очима, Дачић бесан, Шешељ се иживљава” пише да Николић не жели да сиђе с власти, да иде у изборну трку по још један мандат, а да је Александар Вучић остао без текста.

Николић је одлуку, која несумњиво неће наићи на добар одјек код премијера Александра Вучића, наводно донео током прославе свог 65. родендана, пише “Јутарњи”.

Лист подсећа да је Председништво СНС, чији члан био Николић, у уторак једногласно одлучило да Александар Вучић буде председнички кандидат те странке.

“Јутарњи” преноси и информацију Тањуга да је Вучић на питање за коментар Николићевих намера ћутао, као и изјаву шефа дипломатије Ивице Дачића који каже да је, ако је то тачно, Николићева одлука срамотна и да ће он и други коалицијски партнери само јоš žнеšће стати уз Вучића.

И македонска агенција МИА пише да Томислав Николић планира да се надмеће за председничку функцију чак и пошто је Вучић најавио да ће ући у трку.

МИА наводи да српски медији извештавају да је Николић одлучио да изазове лидера СНС јер није био задовољан начином на који је скрајнут у корист Вучића.

Николића је наводно изнервирало и то што је и његов син подржао Вучића.

И хрватска агенција Хина пренела је вест српских медија да ће се Николић кандидовати. Наводи се Николићева изјава да није изненађен исходом гласања на састанку Председништав Српске напредне странке.

На питање новинара је ли одустао од кандидатуре, Николић је кратко одговорио: “„Договорићемо се…”, наводи Хина.

Извор: Vestionline