Издвајамо Србија

Милица је прави херој Србије: Ево шта је учинила за малену Оливеру (10)!

– Не могу да верујем да нико од људи који живе у овом граду није уступио Оливериној породици кров над главом, јер они су и даље у хладном, оно није кућа, када сам видела место где живе, запрепастила сам се – каже Милица Игњатовић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доказ да још увек има великих људи, који би све учинили за друге је Милица Игњатовић (35) која је ганута животном причом мале Оливере Марковић (10) одлучила да њеној породици уступи стан на коришћење на Чукарици у којем тренутно живи са породицом. Ту није крај, већ је понудила да плаћа и рачуне Марковићима.

– Не могу да верујем да нико од људи који живе у овом граду није уступио Оливериној породици кров над главом, јер они су и даље у хладном, оно није кућа, када сам видела место где живе, запрепастила сам се. Разумем да им је привремено потребан смештај и одлучила сам да се са породицом иселим из свог дома на неко друго место и њима уступим наш стан за живот докле год им је потребно, заправо док држава не помогне – каже Игњатовићева, а пише Ало!.

– Заиста сам затечена ситуацијом, мене је њихова прича толико потресла да сам док сам гледала емисију три пута гасила ТВ, међутим, одгледала сам је до краја… И сама сам мајка, осетљива сам на све у вези са децом, па ме је помисао да девојчица спава у хладном, скоро као да је под ведрим небом, бескрајно растужила. Нисам могла мирно да седим, морала сам да им помогнем. И овом граду има толико бизнисмена, богатих и имућних људи… – наставља ова хумана жена и додаје:

– Запитала сам се зар заиста нико није могао бар гаражу да им уступи. Све је боље од тренутног места на којем и даље живе.

– У овом стану живим са супругом и сином, међутим, ми ћемо већ данас да се иселимо и да помогнемо породици да се смети. Остављамо све, комплетан намештај, постељину, пешкире, само четкице да унесу. Дајемо га њима на коришћење потпуно бесплатно, нека за новац којим би платили стан купе храну. Ми смо се понудили да им плаћамо и рачуне, међутим, породица је то одбила – прича Игњатовићева.

Оливериној учитељици Јелени Шобот која је и покренула целу акцију за прикупљање помоћи, Игњатовићкин гест је малтене натерао сузе на очи.

– Све што желим је да видим Оливеру у топлом и како је срећна. Ово је доказ да дивни и хумани људи постоје. Добра вест је да су међу нама. У социјалном смо замолили да нам помогну да добијемо адекватан стан, међутим, искључиво град може да одлучи ко може да добије социјалне установе, тако да ћемо се надаље бавити овим питањем. У први мах смо мислили да породицу преселимо у Лајковац, код рођака који се понудио да помогне, међутим, због школе, другара и окружења у којем је одрасла ово је опција која Оливери више одговара.

– Милица је понудила чист стан искључиво из хуманих разлога, чак је хтела да носи и друге трошкове, међутим захваљујући бројним људима великог срца који су уплатили новац на Оливерин хуманитарни рачун, ми за то имамо. Општина Чукарица се потрудила да нам обезбеди бесплатну правну помоћ и да на тај начин регулишемо уговор о привременом коришћењу некретнине, у прво време, док нам држава даље не помогне, а надам се да хоће – каже учитељица.

Извор:Телеграф.рс /Ало.рс Фото:pixabay.com