Регион

МИЛО ОТВОРЕНО ОПТУЖИО МОСКВУ: Русија блокира пут ЦГ у НАТО

Лидер Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић прозвао је Москву да је на дан парламентарних избора у Црној Гори покушала да изазове крвопролиће „како би остварила појачани утицај на Балкану“

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ђукановић је ово саопштио на седници политичког актива партије у Никшићу и први је пут отворено оптужио „мајку Русију“ за умешаност у припреми наводног државног удара!

– То је био покушај који је генерисан од стране актуелне московске политике која желећи да оствари појачан утицај на Балкану жели да, заправо, намирује своје рачуне са западним партнерима или противницима, зависно од времена у којем то гледамо, пре свега са Европом и Америком. Тај покушај се није могао извршити без помоћи домаћих извиђача – казао је Ђукановић. – У црногорским политичким редовима део политичких структура, превасходно окупљен око политике Демократског фронта, изнајмљен од иностраних политичких центара ставио се у функцију рушења Црне Горе и њене будућности. Оно што је још горе јесте да то раде без имало стида, истичући с поносом та своја путовања, све своје комуникације, сву прошњу пара у којој су били пре неколико дана у Москви, са намером да обезбеде додатне фондове како би завршили посао који нису завршили 16. октобра.

Милова нервоза ка Русији појачана је након успорености нове америчке администрације да прими Црну Гору у НАТО, али и изјаве секретара председника Русије Дмитрија Пескова које су пренели црногорски медији:

– Однос Руске Федерације према даљој експанзији НАТО на исток је добро познат, ми смо против – поручио је Песков.

ЕМБАРГО ЗА ЦРНОГОРСКЕ ПРОИЗВОДЕ

Русија је прошлог лета продужила ембарго на увоз црногорских пољопривредних производа који ће трајати све до краја децембра ове године. У 2014. години, 25.000 долара износио је увоз воћа и поврћа из Црне Горе у Русији, а након ембарга рампа је спуштена на увоз говедине, свињетине, перади и месних прерађевина, рибе и осталих плодова мора, сирева, млека и других млечних производа, воћа, поврћа и орашастих плодова.

 

Извор: Novosti.rs