Издвајамо Србија

МИРОЉУБ ПЕТРОВИЋ И ЊЕГОВ ПЛАН ПРАВДЕ: Носите НАТО и ЕУ заставе, то је сатаницизам, дилујете дрогу „ИДЕШ ПОД МАЧ БАТО“!

Сигурно сте приметили да друштвеним мрежама последњих дана кружи број 555-333 и запитали се шта он значи и чиме је изазвао масовну хистерију. Његов творац је извесни Мирољуб Петровић, директор Центра за природњачке студије, који је својим гостовањем у једној емисији у тренутку успео да покрене праву буру на интернету.
Насумични број изговорио је у тренутку изношења својеврсног програма за решавање криминала. Осим борбе против наркоманије, Петровић је изнео своје ставове и на теме религије, историјске споне Срба и Албанаца, образовања и просвете, те је тако са јавношћу поделио да је свог сина частио прескупим мобилним телефоном када је одлучио да напусти средњу школу, јер мисли да је она „дебилна“. 

Ту није био крај његовим контроверзним изјавама, па се осврнуо и на Срђана Алексића, Србина из Требиња који је погинуо спасавајући живот свог суграђанина муслимана од батинања, назвавши га наркоманом и шверцером.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак, највећу пажњу изазвао је детаљни план који је изнео, а који обухвата „узимање правде у своје руке“ и активну борбу обичних људи против уличног криминала. Наиме, Петровић је појаснио план о наоружавању народа и преузимању посла полицији, тако што би свака месна заједница увела дежурства. Свака породица би током једне недеље била дежурна, а онда би неко позвао њих или неки универзални број, тј. како је навео 555-333, и пријавио да се у њиховој улици нешто дешава. Према Петровићевом плану, дежурни грађани би одмах потрчали на то место и привели осумњиченог.

Када би их дежурни с линије 555-333 привели, објаснио је даље, злочинци би одмах ишли пред судију и имали би само сат времена да позову адвоката, пошто би и судови радили 24 сата недељно. Уколико су продавали дрогу, одмах би, како је навео, „ишли под мач, да не би трошили метке“. Уколико би адвокат покушао да их брани, завршио би као и они, закључио је Петровић.

Сви његови ставови изазвали су праву буру у јавности, док су друштвене мреже целу ситуацију одмах окренуле у свом стилу, те тако последњих дана на Фејсбуку и Твитеру готово да не можете а да не налетите на статус у којем се, у шаљивом тону, помиње чувени „Петровићев број“ 555-333.

Извор: Курир