Србија

НЕШТО СЕ ДЕШАВА! ХИТАН САСТАНАК У ВИЛИ „МИР“ – Руководство Србије и Републике Српске

Састанак председника Србије Томислава Николића и премијера Александра Вучића са председником Републике Српске Милорадом Додиком и председавајућим Председништва БиХ Младеном Иванићем почео је данас у вили „Мир“ у Београду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пред састанак они су прошетали у дворишту виле и започели разговоре.

Састанак се одржава поводом захтева босанског члана Председништва БиХ Бакира Изетеговића ревизије пресуде Међунарондог суда правде по тужби БиХ против Србије.

Додик је, пред данашњи састанак у Београду, поручио да РС никада неће пристати да буде део било какве тужбе против Србије и да је реч о неовлашћеном поступању бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића с циљем рушења РС.

Он је истакао да је Међународни суд правде у Хагу већ рекао своје мишљење о наводној тужби БиХ – која никада није била тужба БиХ, јер Република Српска никада није на то пристала.

Прича о ревизији, како је додао, је нелегална, противуставна и противдејтонска, а њен једини циљ је рушење Српске што су током првог поступка у Хагу јавно потврдили бошњачки агенти, адвокати и њихов амерички затупник Френсис Бојл.

Скупштина РС заказала је седницу за 27.фебруар на којој ће једина тачка дневног реда бити захтев за ревиију пресуде.

На тој седници посланицима би требало да се обрате Додик и Иванић.

 

Извор: Informer.rs