Издвајамо Србија

НИКОЛИЋ: Износе најодвратније лажи о мени, очигледно да сметам некима са Запада!

Фото: Јутјуб

Према писању медија у Србији, оних који су под утицајем или су у власништву неких са Запада, постаје очигледно да им сметам да у Србији ураде све што желе, рекао је председник Србије Томислав Николић

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је на тај начин коментарисао медијске наводе да је тражио амбасадорско место у Москви и позицију председника Скупштине за сина Радомира, као услов да одустане од кандидатуре за нови мандат.

– Сада сам и политички трговац, за себе тражим амбасадорско место, а за Радомира, који уопште није посланик, функцију председника парламента- рекао је Николић за „Новости“.

– Очекујем до идуће недеље још оваквих прљавштина. То је мој живот, све време борба против неправде, измишљотина, најодвратнијих лажи, сам против многих- каже Николић.

Према истраживању агенције Медијум Галуп у које су „Новости“ имале увид, Николић би уз подршку целе владајуће коалиције до победе могао и у првом кругу са 50,2 одсто гласова. У том случају, друго место би припало Вуку Јеремићу, са 14,2 одсто, док би трећи био Војислав Шешељ са 10,1 одсто гласова. Саша Јанковић би имао 7,2, а Бошко Обрадовић 6,2 процената гласова.

Кад би се Николић кандидовао самостално, без подршке напредњака освојио би 37,2 одсто, док би остали кандидати имали нешто бољи резултат него у првом случају.

На листи понуђених кандидата у овом случају није било Александра Вучића и Ивице Дачића.

Према Галупу, за Николића би, ако би иза њега стао само СНС гласало 43,6 одсто бирача. Око 67 одсто испитаника који су се декларисали као присталице СНС сматра да би Вучић требало да подржи Николића, док је против тога 7,9 процената.

Уколико би дошло до другог круга, Николић би, према истраживању Галупа, однео победу без обзира на то ко му је противкандидат. У случају да то буде Јеремић, резултат би био 58 према 42 процента у корист актуелног председника. Већа разлика била би у дуелу са Сашом Јанковићем (66:34), док би Шешеља победио са 69:31.

Победа актуелног председника Србије Томислава Николића на предстојећим изборима извесна је само уколико га подрже странке владајуће коалиције, изјавио је у уторак директор Стратеџик маркетинга Срђан Богосављевић.

– Николић би као кандидат СНС био јак, а када би био кандидат владајуце коалиције, што је изгледа тешко, био би веома јак- рекао је Богосављевић за Српски телеграф.

Извор:Вечерње новости