Издвајамо Србија

ОДГОВОР АМЕРИЧКОМ КОНГРЕСМЕНУ: Не дамо ни југ ни север!

Фото: Јутјуб

Док европски званичници сматрају да би била примерена територијална размена југа центарлне Србије за север Косова и Метохије како би се избегли немири у овом делу Балкана, аналитичари тврде супротно.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, републикански конгресмен Дејна Рорабахер, председавајући одбора за спољну политику у Европи, упутио је писмо председнику Србије Томиславу Николићу у коме предлаже размену територија на југу Србије за север КиМ као решење за смиривање тензија у овом делу Балкана.

– Уместо негативних примера као што је слање воза са провокативним симболима на Косово, можда је боље и у обостраном интересу да се размотри размена територија што би резултовало већим бројем Срба у Србији и већим бројем Косовара на Косову – предложио је Рорабахер.

На другој страни Драгомир Анђелковић, политички аналитичар прецизира да овакво решење за нашу земљу није прихватљиво.

– За нас предложени модел решавања територијалног проблема није адекватан. Јер Косово и Метохија није посебна држава већ је наша покрајина. Мислим да Србија треба да сачека да Трампова администрација ресетује однос са Русијом, па тек онда да расправљамо о територијалним проблемима. Међутим, то и даље не подразумева размену југа централне Србије за север КиМ, већ само разговор о евентуалној подели Косова која подразумева да много више од севера остане у саставу Србије – тврди Анђелковић.

Извор:Ало.рс