Издвајамо Србија

ОПЕТ ПРОВОЦИРАЈУ: Графити „Убиј Србина“ и „УЧК“ осванули у Гњилану!

Веома увредљив садржај

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Графити са порукама „Уби Србина“, „УЧК“, кукастим крстом и другим увредљивим садржајем осванули су јутрос на киоску брзе хране у центру Гњилана, на Косову и Метохији.

У последњих неколико година ово су први антисрпски графити у том граду, јавља РТВ Пулс из Шилова.

Киоск се налази у улици Стојадина Трајића којом се долази до Саборне цркве Свети Никола у Гњилану у којој Срби из Косовског поморавља, на импровизованој пијаци, од 1999..године продају своје пољопривредне производе.

Графити сличне садржине примећени су и на путу од Гњилана ка оближњем селу Горње Кусце у делу насеља где живи албанско становништво.

Стојановић: Срамотан и кукавички чин

Такозвани заменик косовског премијера Бранимир Стојановић најоштрије је данас осудио графите на српским објектима у Гњилану, оценивши их као показатељ срамотне реалности мржње и нетрпељивости према Србима у многим градовима на Косову и Метохији.

– Позивам господина Хашима Тачија и господина Ису Мустафу да се не само огласе и осуде овај срамотан и кукавички чин већ и да упитају командира полицијске станице у Гњилану да ли је урадио свој посао, пронашао и привео правди те кукавице и насилнике како би невини људи и њихова деца могли мирно да спавају у њиховим домовима – рекао је Стојановић.

Извор:Танјуг