Издвајамо Србија

ОТКРИВЕНА ТАДИЋЕВА ИЗДАЈА: Уз помоћ Ердогана стопирао изручење злочинца који је побио српске војнике!

Тадић и његови људи са Ердоганом и Гулом стопирали су изручење Србији Ејупа Ганића, човека одговорног за покољ војника ЈНА у Сарајеву!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је, веровали или не, открио бивши тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић, сазнаје “Ало!”.

Његова изјава у образложењу решења Адвокатске коморе Београда од 19. 1. 2017, којим се одбија захтев Вукчевића за упис у именик адвоката АKБ-а, у коју смо имали увид, по том питању је недвосмислена и открива све мало познате детаље о целој причи у вези са Ејупом Ганићем, чланом Председништва БиХ и замеником Алије Изетбеговића, који је требало да буде изручен 2010. године.

На примедбе адвоката Александра Цвејића поводом захтева за изручење Ејуба Ганића, осумњиченог за ратне злочине, и дела образложења судије који је донео одлуку да се не дозвољава његово изручење, у којем је наведено “да је српско Тужилаштво за ратне злочине или неспсобно или политички инструисано”, Владимир Вукчевић је индиректно потврдио умешаност извршне власти у сам процес.

– Тадашњи саветник тадашњег Председника БиХ Хариса Силајџића је неки Арнаут, сећам се тог презимена, судији овај покаже СМС преписку између њега и једног нашег тадашњег високог званичника Министарства иностраних послова, нећу да помињем име. У тој преписци тај наш функционер тражи да Босанци подрже резолуцију о Сребреници, која је донета у нашем парламенту, да се ради о ратном злочину, а да ће они заузврат вршити притисак на мене, да се ја сложим да се Ејуб Ганић пусти да се брани са слободе. А претходо је био разговор, то је исто евидентирано у Анкари, код Ердогана, између Хариса Силајџића и нашег председника Тадића, и када је то показано, суд је одлучио како је одлучио. Рекао је онда: “То је политичка манипулација.” Ето, то је истина о томе и ја то, наравно, нисам могао да изјавим у јавности.

На питање адвоката Александара Цвејића због чега није могао то да учини Вукчевић је одговорио:

– Па нисам могао да изађем у јавност са тим. Мислим, нисам могао да у тој мери искомпромитујем тадашњу власт – рекао је Вукчевић, што се види и у документима.

Иначе, Ганић је оптужен за погибију војника ЈНА у Добровољачкој улици у Сарајеву, када су убијена 42, рањена 73, а заробљено 215 војника.

Некадашњи председник Србије Борис Тадић јуче није желео да коментарише Вукчевићеве тврдње.

Вукчевић: Рекао сам шта сам имао

И сам Владимир Вукчевић је јуче за “Ало!“ потврдио ову причу, али није желео да помиње имена бивших државних функционера.

– Рекао сам да је Арнаут, специјални саветник тадашњег председника Федарације Хариса Силајџића, показао СМС преписку између њега и тадашњег високог функционера тадашњег МИП-а. Нисам помињао име и то је било одлучујуће, фактички, јер имате тај усуд да нема политичког прогона, односно мотивације да се политички гони било ко, јер чим виде да има те политичке манипулације, ту одмах не удовољвају, и то је, понављам, било одлучујуће – појаснио је он.

 

 

Извор:  alo.rs