Издвајамо Србија

ОВА ИЗЈАВА АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА ЈЕ ПРАВИ ХИТ: Много волим Томислава Николића, али највише волим Србију!

Премијер Александар Вучић је рекао да су о предлогу његове кандидатуре за председника Републике разговарали чланови Председништва СНС-а и да је 90 одсто њих узело учешће у дискусији. Навео је да је прихватио кандидатуру само зато што жели да се обезбеди стабилност и континуитет за Србију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Рекао сам на Председништву да питање кандидата није питање компетенција, или чињенице да ли волите свој посао, већ питање важно за будућност Србије“, рекао је премијер Вучић.

Поручио је да много воли посао председника Владе и да га са поносом обавља и истиче да су постигнути значајни резултати.

„Први пут после Другог светског рата имате вишак у нашој, српској каси. Јел’ мислите да то пада с неба? То је резултат рада. Они се уједињују кад изгубе изборе јер желе нечију глав, па и моју, али нека ми дају право да се борим за то да имам прилику да се борим за рад који смо направили“, навео је Вучић.

Како је навео, последњих месеци су „сви они који су уништавали земљу и довели је до ивице банкротства“ желели да се врате на власт. Додао је да они немају политику већ само жељу да врате „Србију на ивицу провалије после тешких реформи које признаје свет“.

Истакао је да напредак земље не би био могућ без Томислава Николића који је имао улогу у томе.

Премијер је рекао да не зна када ће бити одржани први или други круг избора, али да зна да се избори расписују или 1. или 2. марта.

„Шта год одлуче у петак, до дана распиривања избора ћу се бавити премијерским послом“, нагласио је премијер.

Вучић је рекао да се недавно срео са Николићем, а на питање о чему су разговарали одговорио је да не жели да говори о њиховом приватном разговори.

„И ови људи који су гласали за мене, гласали би и за њега. У овом тренутку је то рационална одлука. Процена је да ћемо тиме лакше да се супротставимо онима који се уједињују да врате Србију уназад“, нагласио је премијер.

Вучић је додао да планира и мисли да би било добро да настави да ради заједно са Николићем.

„Много волим Томислава Николића, много волим сваког, али највише волим Србију. Мислите да неко са радошћу жели да замени посао који воли… али у политици мора да се ради нешто што је потребно јер сте ви слуга својој земљи“, истакао је Вучић.

Уколико би постао председник осим што би жестоко контролисао Владу, покушао бих да у том смислу радим оно што је радио Николић — да им будем од помоћи, а не да им стајем на грбачу, навео је премијер.

 

Извор: РТС