Здравље Издвајамо

ОВО СВИ МОРАТЕ ЗНАТИ! Мој син је умро због ове проклете биљке, она убија децу за један минут а одрасле за 15! (ВИДЕО)

Како људи кажу, све оно добро или лоше што се дешава у нашем свету, дешава се и у свету биљака. Већина људи се слаже да нам је зеленило у домовима потребно и да је дом што зеленији то бољи. Многи би чак желели да од свог дома направе прашуму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Молим вас да пажљиво ово прочитате. Мој син је умро јер је ставио комадић листа у уста због којег су му отекли грло и језик што је довело до тога да се угуши. Ова биљка је врло честа у домовима и канцеларијама. Она је изузетно отровна и врло опасна, чак до те мере да убија дете за један минут а одраслог човека у року од 15 минута. Уколико је случајно додирнете, никада не додирујте очи након тога јер то може проузроковати трајно слепило. Упозорите своје пријатеље и фамилију.

Тако је започео ланац дељења информације која би заштитила људе од ове биљке која би вас могла коштати живота.

Све је почело када се мали петогодишњи Естебан играо и рекао својој мајци да се не осећа добро. Она је мислила да је у питању само лоше варење или измореност. Његов отац се ипак забринуо када је детету променила боја у лицу и када је дечак почео да се гуши.

Он је затим одмах позвао хитну помоћ која га је одвела у болницу где су га примили на одељење за хитне случајеве услед тровања. Нико није знао шта се дешава и био је то изузетно узнемиравајућ момент.

Након пола сата, доктор је обавестио дечакову мајку да је дечак преминуо и да је узрок његове смрти највероватније у вези са нечим што је он појео. Из тог разлога је доктор наручио да се уради тестирање крви и резултати су показали да је дечак имао висок ниво хемијске супстанце по имену калцијум оксалат у организму.

Ова хемијска супстанца се може пронаћи у биљци која се зове дифенбахија, а такође је позната и по имену амоена. Ово је врло честа кућна биљка и људи воле да је држе у свом дому или канцеларији јер је изузетно отпорна на временске услове и не захтева много сунчеве светлости. Они који поседују дифенбахију би требали бити изузетно пажљиви, нарочито ако су деца у близини јер је та биљка смртоносна уколико се конзумира.

Подаци из 2006. године показују да је у САД-у било 64 250 регистрованих случајева тровања путем биљака, од којих су 75 одсто у питању била деца старости до пет година.

Уколико је особа отрована дифенбахијом, Национална библиотека медицине Сједињених Држава препоручује да се уста ишчисте хладном, мокром тканином и исперу очи. Уколико је особа дошла у контакт са дифенбахијом, такође јој треба дати да попије млеко а затим потражити медицинску помоћ.

Ова биљка садржи супстанце које су изузетно опасне по живот. Немојте заборавити да поделите овај чланак да би сви знали о овој биљци и опасности коју она носи.

 

Извор: Wебтрибуне.рс