loading...
Русија

ОВО УКРАЈИНА НИКАДА НЕЋЕ ОПРОСТИТИ ТРАМПУ: Договор са Путином бацио на колена Порошенка

НАТО је на неодређено време одложио састанак са представницима Украјине о преговорима коришћења система противракетне одбране Алијансе у Европи, пише „Волстрит џурнал“, позивајући се на изворе у НАТО-у.

„Постоји неки политички такт у позиву Украјине на преговоре, јер је очигледно да то може изазвати бурну реакцију Русије“, прокоментарисао је саговорник издања.

У Алијанси намеравају да разговарају са Кијевом о инцидентима који могу да се десе приликом коришћења система ПРО НАТО-а у Европи. Међу њима је пад ракета-пресретача или њених делова на украјинску територију.

Саговорници „Волстрит џурнала“ су изјавили да ово питање тражи опрезнији приступ, ако у будућности Алијанса не буде заоштравала односе са Русијом. У НАТО-у не искључују да председник САД Доналд Трамп донесе одлуку о тешњој сарадњи организације са Москвом.

Раније је Доналд Трамп назвао НАТО важном али застарелом организацијом и изјавио о потреби њеног реформисања. У америчким војним круговима сматрају да би председник могао да прекине распоређивање система „ЕвроПро“ у оквиру могућег договора са Москвом. Други представници Пентагона опет сматрају да промене по том питању не треба очекивати, пише „Волстрит џурнал“.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...