Издвајамо Регион

ПРЕСУДА ЈЕ ПАЛА: Ево шта Ханка Палдум каже о оптужбама да је злостављала Србе…

Фото: Јутјуб

Певачица је више пута на суду изјавила да никада није видела Голуба и да га није физички злостављала 1993. године

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Општински суд у Сарајеву донео је пресуду по којој су Душан Томић и Горан Голуб дужни да певачици Ханки Палдум исплате и 2.000 евра за претрпљене душевне болове због повреде части и угледа и 340 евра за трошкове парничног поступка, пише у пресуди овог суда.

Горан Голуб, који је био заробљен у логору Силос у Тарчину, рекао је да га је певачица 1993. физички малтретирала, што му је проузроковало трајна оштећења, преносе београдски медији.

Према тим наводима, Палдум му је наводно наредила да легне на земљу, а потом му је ногом ”згњечила сполни орган”, због чега, како је рекао, касније није могао имати децу.

Душана Томића, првооптуженог и иначе адвоката Горана Голуба, певачица је тужила због ширења и пласирања ових навода у јавност.

Певачица је више пута на суду рекла да никада није видела Голуба и да га није физички злостављала 1993. године, како он тврди. Рекла је да је током рата у Босни само једном напустила Сарајево.

– Било је то септембра 1993. када сам, заједно с још неколико певача из умјетничке чете, ишла на линије како бисмо се дружили и пјевали нашим борцима на слободним територијама. Током тог путовања ниједном нисам срела било каквог заробљеника, а камоли да сам некога малтретирала – рекла је тада Палдум.

– Кад сам чула ту вест била сам у шоку, на саму помисао да би неко могао те гнусне ствари урадити, насикирало ме је. Тада сам само рекла то је само лаж. Тужила сам Голуба да би се доказала правда. У моменту када сам чула да осетила сам велику радост и срећу да је коначно правда задовољена – рекла је певачица после пресуде.
Извор: Телеграф.рс