Занимљивости Издвајамо Свет

ПРОНАЂЕНО СВЕТО ПИСМО НА РУШЕВИНАМА БЛИЗНАКИЊАМА: Ево на којој страни је било отворено(ВИДЕО)

Када је Џо Мајорвиц неколико месеци после 11. септембра, дана кад су се терористи авионима забили у Куле близнакиње на Менхетну, фотографисао је на месту рушевина, није сањао да ће тамо пронаћи Божји знак.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мејорвицу је пришао, док је фотографисао бол и патњу после рушења Кула, непознати ватрогасац и дао му Библију коју је пронашао међу рушевинама слепљену уз комад метала.

Оно што је њега посебно запањило била је не само чињеница да књига није изгорела, већ страница на којој је остала отворена.

„Чули сте да је речено: Око за око, зуб за зуб! А ја вам кажем: Не опирите се Злому! Напротив, удари ли те неко по десном образу, окрени му и други.”

Више од хиљаду страница и стотине поглавља, али поглавље Матејева еванђеља у којем описује Исусову проповед на гори, било је оно што нам је Господин хтео да поручи.

Џо Мејорвиц је годинама ћутио о томе, али је након неког времена одлучио Библију, која је дотад била чувана у његову дому, поклони Националном меморијалном музеју 11. септембра.

„Моја запрепашћеност пошто сам видео страницу на којој је Библија била отворена помогла ми је да схватим како библијска порука опстаје кроз време те је у свакој ери можемо интерпретирати на новији начин“, рекао је Џо.

Извор:Курир.рс