Русија

Руски командант поручио Америма: Сваки ваш брод у Црном мору може бити уништен за само неколико минута!

„Сваки амерички ратни брод у Црном мору – у случају да дође до ратног конфликта – биће уништен у року од само неколико минута“ оценио је бивши командант обалских јединца руске Црноморске ратне флоте генерал Владимир Ромањенко.
Он је заменик председника Руског савеза ветерана, а одреаговао је на изјаву генералног секретара НАТО, Јенса Столтенберга, да је западна војна алијанса одлучила да појача присуство својих ратних бродова у Црном мору.

Додатно је нагласио да ће НАТО чешће слати бродове у Црно море, да повећати број поморских маневара у његовој акваторији и интензивније се бавити „прикупљањем информација о ситуацији“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чак је открио да ће алијанса на себе преузети и улогу координатора деловања у Црном мору ратних флота „савезничких земаља“.

И амерички ратни бродови, а у НАТО бољих нема, у Црном мору би били читави само који минут! Ово одговорно тврдим јер би се нашли на нишану ракетних система Црноморске флоте. А ракете би долетале из неколико праваца – рекао је он.

Ромањенко није подробније говорио: ни из којих праваца, ни како би то реално могло да изгледа. Али, зато је подвукао:

– Паљба би била таква да амерички ратни бродови, чак и ако би неки преживео, ни на који начин неће моћи да обаве своје оперативне и стратешке задатке у Црном мору – објашњава генерал.

Ромањенко је подсетио да руска обалска одбрана и Црноморска ратна флота располажу, поред осталих, ракетним системима „Бал“ и „Бастион“.

Претходно је начелник Генералштаба Оружаних снага РФ – генерал армије Валериј Герасимов – изјавио да су његови потчињени у стању да униште сваки брод који буде улазио у Црно море. Одмах по проласку Босфора.

Извор: Vestionline