Издвајамо Свет

САД ХВАТА ПАНИКА: Кина припрема напад на америчке војне базе (ВИДЕО)

Последња у низу акција Кинеза десила се почетком недеље

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Детаљи опасних војних вежби кинеске војске које могу да угрозе америчке војне базе на Пацифику, објављени су у новом извештају који је процурео у јавност.

Истрага се заснивала на сателитским снимцима који показују однос кинеских ракетних база за тестирање и америчке војне базе, односно чињеницу да су све кинеске ракетне пробе имале за циљ претњу уништавању америчких носача авиона, разарача и аеродрома у источној Азији, наводи се у извештају а преноси Дејли мејл.

Фотографије показују да су области за тестирање дизајниране тако да личе на војне базе

Последња у низу акција Кинеза десила се почетком недеље, када је софистицирана ракета, која може достићи положаје Америке и Јапана, тестирана током једне војне вежбе

Ракета ДФ-16 представљена је и на видео који је кинеско Министарство одбране поставило на свом сајту.

Поред наоружања за копнене нападе,која кинеска војска такође промовише, ова ракета је намењена борбама на води.

Први пут је представљена 2015. године на војној паради у Пекингу и може да досегне удаљеност од 1.000 километара, што значи да може да стигне до Окинаве, неколико околних америчких база, Тајвана, Филипина и сличних дестинација.

Такође може на себи да носи три бојеве главе тежине и до једне тоне, као и нуклеарно наоружање, пише Дејли мејл.

Пре него што је постао председник, Доналд Трамп је најавио строжу тржишну политику Вашингтона и Кине, као и разматрање статуса Тајвана, што би, сматрају политички аналитичари, могло да изазове озбиљну дестабилизацију азијско-пацифичког региона.

Међутим, најновије вести показују отклон од предизборних говора, будући да је Трамп имао разговор са кинеским председником Си Ђипингом.

 

Извор: Телеграф.рс