Издвајамо Србија

САМО СЛОГА СРБИНА СПАШАВА: Војни и полицијски синдикат добијају појачање и оружари на протесту

Радници Заставе оружја придружиће се протесту чланова Војног и Полицијског синдиката, заказаног за суботу у подне, испред Владе Србије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Самосталном синдикату Заставе оружја очекују да ће у суботу пут Београда кренути неколико стотина крагујевачких оружара.

Председник Синдиката у Застави оружју Драган Илић каже да раднике те фабрике и припаднике Војске Србије и МУП повезује све неизвеснији материјални положај, узрокован смањењем плата у јавном сектору, у који су сврстане и фабрике домаће одбрамбене индустрије, упркос чињеници да готово комплетну производњу извозе и то у вредности од више стотина милиона долара годишње. Оружарски и синдикати војске и полиције, према његовим речима, повезује и заједничка жеља да се у држави поново успостави владавина институција и поштовање закона.

– Подржавамо Војни и Полицијски синдикат који, уз поправљање социјално-материјалног статуса и положаја свог чланства, тражи и успостављање правног поретка и реда у држави која, услед урушавања институција и бахатог понашања кључних политичких актера, све више тоне у неред и безакоње – каже Илић за наш лист.

 

Извор: Данас.рс