Србија

Шешељ жестоко узвратио Американцима! Ево шта им је поручио

Лидер радикала Војислав Шешељ о објављеним тајним списима агента ЦИА из 2000. године: Са СПС смо били у сукобу и пре избора, а нисмо подржавали ни ДОС
НИЈЕ се уопште постављало питање да ли ће Српска радикална странка подржати Слободана Милошевића у евентуалном другом кругу председничких избора септембра 2000. године, јер смо ми тада са њима били у сукобу. С друге стране, нисмо подржавали ни прозападну багру.

Овако лидер СРС Војислав Шешељ за „Новости“ коментарише наводе из извештаја агента ЦИА током петооктобарских промена, са којег је недавно скинута ознака тајности. У том документу, који је агент послао у централу у САД, каже се да ће радикали и њихов вођа окренути леђа Милошевићу и отказати му подршку, ако буде инсистирао да се одржи други круг председничких избора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Не може се ту говорити ни о каквој издаји, јер је Милошевић кренуо у сукоб са нама пре избора. Да би нам напакостили и замутили политичку сцену угурали су на изборну листу Радикалну странку „Никола Пашић“. Они нису имали довољан број потписа и нису могли да учествују на изборима.

Шешељ тврди и да је објављивањем изборних резултата тада пресекла све калкулације.

– СПС је објављивао да Милошевић води, а „досманлије“ нису имали контролоре на многим бирачким местима и нису имали праве резултате. Ми смо имали реалну слику и тачне информације. Коштуница је водио са десет одсто у односу на Милошевића и ми смо то објавили. То је било питање наше части – закључио је први човек радикала.

Извор: Новости.рс