Србија

ШОК! УКИНУТА ПОТЕРНИЦА ЗА АРКАНОВИМ УБИЦОМ Милану Ђуричићу не важи више ни притвор!

Милану Микију Ђуричићу, који је осуђен на 30 година Специјални суд је укинуо потерницу и више га не тражи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕОГРАД – Виши суд у Београду укинуо је потерницу која је у октобру 2009. била расписана за Миланом Ђуричићем Микијем из Лознице, јединим осуђеним за убиство Жељка Ражнатовића Аркана о чијој су судбини ништа не зна већ 11 година! Ђуричићу, који је правоснажно осуђен на 30 година затвора, истим решењем укинут је и притвор.
– Потерница је била расписана због поступка који се против њега водио због прикривања осумњичених за крађу БМВ у Немачкој. Међутим, Тужилаштво је доставило наредбу о обустави поступка због застаревања, па је потерница после седам и по година решењем суда укинута – каже добро обавештени саговорник Курира.

Остаје потерница

Наш саговорник објашњава да то не значи да Арканов убица, који је из Србије побегао 2006, неће бити ухапшен уколико га полиција лоцира.
– Интерполова потерница, која је за њим расписана због убиства команданта Српске добровољачке гарде, и даље је на снази. Уколико буде ухапшен, биће послат право на издржавање казне.

Милан Ђуричић Мики, подсетимо, у бекству је већ пуних 11 година. Због троструког убиства које се догодило 15. јануара 2000. у београдском хотелу „Интерконтинентал“ у притвору је провео две године, али је заједно с Добросавом Гаврићем пуштен да се брани са слободе 17. октобра 2003. јер је од укидања првостепене пресуде прошло више од годину дана, а да у међувремену није донета нова.

Долазили у суд до 2006.

Они су се редовно појављивали на суђењима, све до октобра 2006, кад нису дошли у тадашњи Окружни суд на изрицање пресуде, којом су једини који је био у притвору, Драган Николић Гаги, и Ђуричић осуђени на по 30, а Добросав Гаврић на 35 година затвора.

О двојици бегунаца из Лознице ништа се није знало до децембра 2011, кад је Добросав Гаврић ухапшен у Јужноафричкој Републици.
– О Ђуричићу није било прецизних информација где је пронашао уточиште, али се већ дуго сумња да је он с Гаврићем отпутовао у Јужну Африку. Мало је вероватно да је сам успео негде да се склони и обезбеди довољно финансијских средстава за скривање – додаје наш саговорник.

Србија је послала захтев за изручење Гаврића, али јужноафричке власти до данас нису одговориле на њега, а он је пуштен у кућни притвор уз наногицу.

 

Извор: Kurir.rs