Издвајамо Србија

ШОКАНТНО-ТАЧИ ДИЖЕ ВОЈСКУ?! Србима спрема КРВОПРОЛИЋЕ?!

Откривен језив план Албанаца

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према писању медија, вођа косовских Албанаца, Хшим Тачи наредио је да се направи списак свих војно способних Албанаца, а притом се убрзано довршава план о формирању тзв. војске Косова , која би требало да броји најмање 5.000 војника, чију ће обуку спровести инструктори по базама НАТО у Европи.

Добро обавештен извор наводи детаље ратног плана Хашима Тачија.

Следи мобилизација

– Тачи и Иса Мустафа наложили су регрутацију војно способног становништва како би знали коликом снагом располажу. Следећи корак је, зна се, мобилизација. Ипак, окосницу њихове војске требало би да чине припадници тзв. Косовских безбедносних снага, бивши борци ОВК, али и терористи који су се борили на страни Исламске државе. Они треба да се трансформишу у војску – окрива саговорник и додаје:

– Тачијев план подразумева да Приштина од држава НАТО добије артиљерско и ПВО наоружање. Школовање и обуку кадра, који би требало да броји око 5.000 људи, преузима НАТО. Око 1.000 њихових инструктора, у неколико њихових војних база по Европи обучаваће будуће војнике.

Да све указује да се Албанци спремају за рат, сматра и лидер СРС Војислав Шешељ. Он истиче да Хашим Тачи покушава да искористи вакуум док се не промени команда НАТО и да удари на Србе.

Албанци су спремни да изазову крвопролиће, иако нису у стању да направе озбиљну војску. Тачију се жури јер време не ради за њега, па покушава да прави инциденте. Ситуација није наивна, јер у сваком тренутку постоји опасност да Албанци нападну преостале Србе – каже Шешељ.

Притисак на Србију

Аналитичар Драгомир Анђелковић каже да је Тачијево наређење да се целокупно способно становништво јужне српске покрајине уведе у војну евиденцију први корак ка формирању тзв. војске Косова.

– Они желе да искористе ситуацију док још нова америчка администрација није променила курс. То је притисак на Србију јер желе да створе такву атмосферу да ми помислимо да су спремни да се боре оружјем. Ипак, они су слаби за нас. И косовски Албанци и војска Албаније су слабији од једне копнене бригаде Војске Србије – каже Анђелковић.

Међутим наглашава да Србија њихове припреме треба да схвати озбиљно.

– Србија не треба да реагује панично, већ смирено, али мора да буде спремна да дејствује ако Албанци крену у војну окупацију севера Косова – истиче Анђелковић.

Извор:СрбијаДанас.цом/Курир.рс