Издвајамо Србија

ШОУ У СКУПШТИНИ! Чеда напустио ЛДП и ево у коју странку је отишао

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић приступио је посланичкој групи Лига социјалдемократске Војводине-Зелена странка у Скупштини Србије

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић је у писаној изјави обавестио председника парламента да је иступио из посланичке групе ЛДП-СДА Санџака и приступио групи ЛСВ-Зелена странка.

Ту посланичку групу сада чине Ненад Чанак, који је председник, Горан Чабради, Чедомир Јовановић, Нада Лазић и Олена Папуга.

Лидер ЛДП синоћ је у изјави Тањугу навео да је формално омогућио да посланичка група Лиге социјалдемократа Војводине, која је остала без једног посланика, и даље постоји у Скупштини Србије.

Наиме, Јовановић је, како каже, својим потписом омогућио да ЛСВ и даље има свој посланички клуб, након што га је напустила Мариника Тепић.

Њеним одласком, четири посланика ЛСВ не би могла да имају свој посланички клуб, јер је за то потребно најмање пет посланика.

– Не желим да се од Скупштине прави бувља пијаца и да се због формалних разлога угаси посланички клуб који је потребан Србији. Овим симболичким потезом послата је јака порука да је важно да у Србији опстају грађанске и демократске снаге и да је снажно супростављање националистичким и екстремистичким групама наша заједничка обавеза – рекао је Јовановић Тањугу.

Посланичка група ЛДП-СДА Санџака, након што је Јовановић иступио из ње, има пет посланика, а чине је Бајро Гегић, Енис Имамовић, Жарко Кораћ, Ненад Милић и Наташа Мићић.

Извор:Танјуг