Србија

Скандалозно! Харадинај усред суда претио Србији

Фото: Јутјуб
Апелациони суд у француском граду Колмару 2. марта ће одлучивати о захтеву Србије за изручење Харадинаја. Портпаролка суда Сандра ди Роса изјавила је да је француски државни тужилац затражио додатне информације од Србије о више питања, „укључујћи прецизирање одређених докумената, као и додатне информације о кривичној процедури у Србији“. Пред истражним већем су три могућности.
Може да наложи прикупљање додатних информација и затражи даље разматрање случаја на следећој седници. Такође, може да одбије или да прихвати захтев за екстрадицију – објаснила је Ди Роса.

Харадинај и његов адвокат Аријан Коци су на јавном претресу одржаном у среду тражили да истражно веће Апелационог суда у Колмару одбаци захтев Србије за екстрадицију. У судници је био велики број присталица Харадинаја, а међу њима и они са мајицама са симболима велике Албаније. Лидер ААК је деловао изненађен што ће морати још три недеље да чека одлуку суда.

– Они се не брину о жртвама или закону, јер их крше на сваком кораку. Они само желе да искористе чињеницу да су чланови Интерпола, да ометају Косово, а одговор су једном добили 1998-1999. и добиће га увек – казао је Харадинај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође је оптужио премијера Србије Александра Вучића, Војислава Шешеља и председника Србије Томислава Николића да су предводили паравојне формације, а за Ивицу Дачића је рекао да је био „асистент Слободана Милошевића“.

Извор: J.L. Petković/Vesti