Издвајамо Србија

СКАНДАЛОЗНО! Угљанин са Тачијем у Приштини одао почаст борцу за велику Албанију

Нови скандал Сулејмана Угљанина. Председник Бошњачког националног већа и лидер Странке демократске акције (СДА) састао се данас у Приштини са председником Косова Хашимом Тачијем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову вест је објавио интернет портал “Санџакхабер”, а у пратњи Угљанина били су и високи страначки функционери попут Шемсудина Кучевића, председника Тутина, народног посланика у Скупштини Србије Бајра Гегића и генералног секретара БНВ Ахмедина Шкријеља.

Да ствар буде још скандалознија, Угљанин је током састанка честитао Тачију на добрим резултатима у изградњи Косова као демократске, мултинационалне и мултиконфесионалне европске државе засноване на владавини права, правној сигурности и једнакости пред законом.

Према сазнањима „Блица“, Угљанин је у Приштини присуствовао свечаној академији којом је обележена 72. годишњица од погибије Шабана Полуже и Мехмеда Градице, вођа балиста на Косову током Другог светског рата.

Полужа је активно подржавао реализацију идеје о стварању велике Албаније и због тога био у честим сукобима са законом, присиљен да се за реализацију својих идеја бори из илегале.

Током Другог светског рата је био командант одреда балиста. Погинуо је у борби са партизанима 1945. године, а 2012. године га је Хашим Тачи, тада премијер, постхумно одликовао Орденом хероја Косова.

 

Извор: Блиц.рс