Здравље Издвајамо

СЛАВНА РУСКА ЛЕКАРКА ГАРАНТУЈЕ :Шоља овог чаја дневно и нагон за пушењем престаје! (РЕЦЕПТ)

Руска лекарка гарантује да ћете у року од 3 месеца изгубити жељу за цигаретама

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Познати руски гастроентеролог , др Антонина Сипина саветује пацијентима да за одвикавање од пушења користе једноставан , али врло делотворан чај , преноси Природна – медицина – рецепти .

“ Набавите Један прстохват уситњеног сушеног лишћа боквице ( мушка боквица ) , ставите у теглу и прелијте с пола литре кључале воде .

Поклопите посуду са чајем и оставите да одстоји два сата .

Током дана треба попити цео садржај тегле .

Тако треба свакодневно припремати и пити овај чај , током 3 месеца “ , открива славна лекарка.

Можете такође да жваће и свеже листове!

Покушајте и бићете пријатно изненађени како ц́ете изгубити сваку жељу да припалите цигарету !

Зашто ово делује?

Боквица, позната и као коњска ребра, мала боквица, концила, жиловлак, боквица (лат. Плантаго), је род биљака из породице Плантагинацеае.

Овај род се састоји од око 200 врста. Највећим делом то су зељасте, једногодишње биљке, док су неке од њих мањи грмови високи до 60 цм.

Користи се од древних времена као биљни препарат. У народној медицини се више цени мушка боквица (Херба Плантагинис ланцеолатае) боквица мушка или боквица мушка.

За лек се скупљају корен, листови пре цветања, те семе након сазревања. Лист боквице делује као астрингент (средство за затварање), као противотров, антимикробно, антиупално и антихистаминско средство, као и средство за ублажавање кашља, искашљавање, диуретик и слично.

У народној медицини боквица се најчешће користи за лечење кашља, и помаже код свих дисајних проблема. Поспешује избацивање секрета и шлајма из плућа и носа.

Травари препоручују боквицу за хрипавац, астму, упалу плућа, а може се користити и за ублажавање тегоба које долазе с туберкулозом. Свежи сок или испасиран лист убрзава зарастање рана отворених и модрица

Доказало се да боквица ствара одбојност према пушењу и смањује потребу организма за никотином.
Користи се у том случају као чај, а и жвакање свежег листа помаже код одвикавања од пушења.

Извор:дневне.рс