Издвајамо Свет

Смрт под велом мистерије! Мистериозна смрт ЧУРКИНА, руски амбасадор ОТРОВАН?!

Изненадна смрт Виталија Чуркина, амбасадора Русије при УН, обавијена је велом мистерије након што аутопсијом није утврђен њен узрок! Њујоршки експерти за судску медицину, који су обавили аутопсију, нису утврдили узрок смрти и наложили су додатне анализе, а све се обавља под будним оком Москве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Џули Болсер, портпаролка канцеларије за судску медициују у Њујорку, рекла је да је случај Чуркинове смрти прослеђен њиховој канцеларији из болнице. Медији су спекулисали да је Чуркин преминуо од последица срчаног удара.

– Потребна су додатна испитивања, због чега смо наложили додатне токсиколошке и друге анализ, које могу потрајати и недељама – рекла је Бослерова.

На интернету је све више присталица теорија завере да је Чуркин убијен како би се спречило успостављање сарадње између Доналда Трампа, председника САД, и његовог руског колеге Путина. Сам Трамп је открио да је Чуркин значајну улогу у сарадњи две земље.

– Амбасадор Чуркин је имао кључну улогу у сарадњи између Америке и Русије кад је реч о светској безбедности – рекао је он.

Руски председник Путин је нагласио да је Чуркин , без преувеличавања, био један од најзначајнијих дипломата.

– Заслуге Виталија Чуркина тешко је оценити. Њему су повераване одговорне функције. Током десет година, некад у крајње напетим условима, он је чврсто и доследно бранио руске позиције о најважнијим питањима, што је захтевало огромне напоре и велико самопоуздање – рекао је Путин.

Извор:Курир.рс/СрбијаДанас.цом