Здравље Издвајамо

Сок од киселих краставчића: Ево колико је здрав и зашто га треба пити сваки дан

Ако сте љубитељ киселих краставчића, имамо дивне вести за вас – сок који вам остаје у тегли након што их поједете такође је веома здрав!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кисели краставци садрже доста воде и минерала, највише калијума, магнезијума и мангана, па су одлични за хидратацију и детоксикацију.

Такође, укусна туршија има моћ да регулише крвни притисак и поправи варење. Одлични су и за избацивање свих штетних материја из организма, а права су ризница витамина А, влакана и силицијума, који је важан за здравље коже.

Све то може да уради и сок у којем се налазе кисели краставчићи, плус још 5 сјајних ствари!

Спречава дехидрацију и утољава најјачу жеђ

Ако сте веома жедни, уместо воде попијте мало сока од киселих краставчића. Да бисте брзо утолили жеђ, морате да унесете у организам калијум и натријум, а будући да овај напитак садржи оба минерала, освежиће вас моментално.

Опушта мишиће
Ако се осећате исцрпљено након тренинга, пијте овај сок. Ублажиће болове у мишићима и помоћи да се што пре опораве.

Јефтина замена за спортска пића
Напици које испијају спортисти нису нимало јефтини, али сок од киселих краставчића јесте, а садржи све што вам је потребно, пише МyХеалтхyФоодТипс.цом.

Ињекција витамина и антиоксиданата
Веровали или не, сок од киселих краставчића садржи велику количину витамина Ц и Е. Такође, пун је антиоксиданата, а ова комбинација ће вам ојачати имунитет и поправити опште стање организма.

Помаже мршављењу
Исто као и јабуково сирће, и сок од киселих краставчића може да вам помогне да смршате! Пијте бар једну кашику дневно и брзо ћете видети побољшање.

Извор:Стил