Издвајамо Србија

СРАМОТА! Остао без ноге, а држава му тражи 500.000 динара за судске трошкове!

– Недавно сам добио последњу опомену којом ми се налаже да измирим дуг у року од пет дана или ће нам се појавити судски извршитељи – рекао је младић Дамир Тизмонар

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дамир Тизмонар (29) из Мајданпека преживео је тешку саобраћајну несрећу као осмогодишњак, када га је на локалном путу, док је стајао на тротоару, ударио аутобус пожаревачког превозника.

Он је тада подлетео под задње точкове аутобуса који су му смрскали једну ногу.

– Од 1996. године, када се догодила несрећа, имао сам 23 операције на повређеној нози. Након 12 година мукотрпне борбе и свих операција, лекари су ми рекли да не могу да је спасу, већ да ће морати да је ампутирају изнад колена. Тако су ми са 20 година одстранили готово читаву ногу, због чега сам остао инвалид – прича Тизмонар за београдске медије.

На предлог адвоката поднео је парнични поступак пред Вишим судом у Неготину за накнаду штете против ауто-превозника који је скривио несрећу.

– На вештаћењу је утврђено да аутобус које имао исправне кочнице, на основу чега је суд донео пресуду у моју корист. Ту одлуку, међутим, укинуо је Апелациони суд у Београду, који налаже да се суђење понови – додао је Дамир.

Онда је, током поновљеног поступка, суд наложио Институту за саобраћај да објави ново вештачење.

– Вештак института је тврдио да је аутобус био исправан, а да је за несрећу кривио дете. Због супротстављених мишљења вештака, суд је морао по закону да наложи њихово суочавање или да се супревештаћење повери новој комисији. То се није догодило, већ је суд донео пресуду којом је ослободио превозника одговорности и наложио Тизмонару да исплати судске трошкове у висини од око пола милиона динара – рекао је Тизмонаров адвокат Драган Васиљевић.

Младић каже:

– Моја породица нема тај новац. Незапослен сам, а родитељска средства једва покривају текуће трошкове. Недавно сам добио последњу опомену којом ми се налаже да измирим дуг у року од пет дана или ће нам се појавити судски извршитељи – додао је Тизмонар.

Извор:Телеграф.рс