Издвајамо Србија

СРБИЈИ ТРЕБА ТРАМПОВ ЗАКОН И ОБЈАВА РАТА СТРАНИМ ПЛАЋЕНИЦИМА: Забранити рад НВО које изазивају ХАОС у земљи!

Власт у Србији треба хитно да примени законе који важе у САД и забрани рад страним НВО агентурама које добијају милионе евра са Запада само да би изазивале сукобе, поделе и хаос у нашој земљи

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Влада Србије би под хитно морала да предложи законе којима би, по угледу на САД, на својој територији ограничила рад страних НВО агентура чији је једини задатак да изазивају сукобе и стварају хаос у Србији, сматрају стручњаци, саговорници Информера.

Чуди ме што активисти тог сектора сами не траже да их зовемо страним агентурама, сада када су и Американци тако решили

На тај начин би се, како истичу, једном засвагда стало на пут организацијама попут сорошевско-шиптарско-фашистичке Иницијативе младих за људска права, која је за последње три године са Запада добила чак 1.004.237 евра само да би иницирала друштвене сукобе у Србији.

Чланови такве НВО у Америци би, на основу Закона о страним агентима из давне 1938. године, али и недавне уредбе новог председника Доналда Трампа о забрани лобирања за стране државе, добили званичну етикету „страних агената“.

Били би, такође, дужни да држави доставе апсолутно све податке о својим везама са страним силама, укључујући и порекло, висину и намену сваке добијене донације.

У нашој земљи, међутим, НВО агентуре милионски финансиране из иностранства могу буквално да раде шта и како хоће, а њихова једина обавеза јесте да плаћају порез.

Да је Србији неопходна нова регулатива о НВО и да би најбоље било применити правила која се данас спроводе у САД сматра новинар „Печата“ Никола Врзић. Он каже да овдашње НВО напокон треба назвати правим именом – страним агентурама!

Чуди ме што активисти тог сектора и сами не траже да их тако назовемо, имајући у виду да је највећа савремена демократија то тако решила. Подсетићу вас, пре 80 година је у Америци донет ФАРА закон, који подразумева да они који добијају новац изван САД и учествују у политичком животу треба да објасне у каквим су односима са тим земљама. Домаће НВО имају политичку улогу и преко њих се Запад меша у унутрашње ствари наше земље, а то онда мора да се назове правим именом – напомиње Врзић.

Лидер радикала Војислав Шешељ иде и корак даље и предлаже да се у Србији под хитно примени „Путинов модел“, који је цивилни сектор финансиран споља ставио под строгу контролу власти (видите оквир).

Западне НВО у Србији су страни плаћеници и раде у интересу својих финансијера, а често је то супротно интересима Србије. Они су зато домаћи издајници. Могу они да добијају новац од страних влада, али онда су то класични страни агенти. Притом, добар део тих организација финансира се и из нашег буџета, што је стравична грешка пошто је једини њихов циљ рушење државе – истиче Шешељ.

И држава ради исто

На другој страни, оснивач Фонда за хуманитарно право Наташа Кандић подвлачи да и све државне институције добијају стране донације.

Председник, министарства, пројекти Владе, па чак и државни буџет највећим делом се финансирају из иностранства. Европска комисија је највећи финансијски извор Владе Србије и цивилног друштва. Питање је да ли онда и Владу сматрамо страном агентуром?! – покушава да се ‘извади’ Кандићева намерно прећуткујући чињеницу да држава сарађује са страним владама и институцијама на сасвим другачијим основама.

 

Извор: Информер