Србија

СРПСКИ ЛЕКАРИ НАЈАВЉУЈУ: Тужићемо НАТО, Србе УБИЈА РАК због бомбардовања

Угледни стручњаци планирају испитају везу између бомбардовања Југославије и оболевања од рака, а потом да подигну тужбу против НАТО алијансе.
Група угледних стручњака тражиће од државе да формира независну комисију и лабораторију која ће испитати везу између бомбардовања 1999. године и све масовнијег обољевања од рака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крајни циљ ове групе биће подизање тужбе против НАТО или држава чланица, најавила је неурохирург Даница Грујичић.

– Овде се не ради о мом личном ставу да ли сам за НАТО или не. Наравно да сматрам да је то злочиначка организација која је унесрећила народе широм света., од Србије до Авганистана, а иза себе је оставила беду, болести, смрт и рушевине. Као лекар имам обавезу да говорим о и трудим се да се установи истина о бомбардовању и последицама – рекла је Грујичић.

Она наводи да је НАТО бомбардовање Југославије 1999. године имало последицу по екосистем и здравље људи.

– Због бомбардовања природе, Југославију су загадиле отровне супстанце. Најгори су полихлорбифенили, који су висококанцерогени и одговорни за имунолошке болести. Само један литар ове супстанце је довољан да загади милијарду литара воде. Бомбардовање фабрика изазвало је ширење кармијума и метилизоване живе, што је најотровнији облик живе. Светски просек оболевања од малигних болести је 2.000 људи на милион становника, а код нас 5.500 на милион становника – закључила је Грујичић.

 

Извор: Srbija Danas/Telegraf.rs