Србија

Стефановић: У Србији нема отмица деце, јер полиција МУЊЕВИТО реагује

Министар унутрашњих послова Србије Небојша Стефановић изјавио је данас да је Србија земља у којој нема отмица деце и додао да нико не сме на то ни да помисли, јер полиција муњевито реагује
Он је, поводом јучерашњег догађаја, када је један грађанин пријавио да је видео „отмицу детета“, која није била основана, казао да је то прави пример како грађани треба да се понашају и да показује већу координисаност сарадње полиције и грађана.

„Важно је да није било отмице и да се ништа лоше није десило“, рекао је Стефановић, гостујући на ТВ Пинк.

Он је додао да је висе пута обилазио жене у сигурној кући где су нашле уточиште и где се осећају безбедно, што је и сврха те куће.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Суштина наше борбе је да онемогућимо да људи мисле да је уопште дозвољено и нормално да туку своје жене, мајке, децу. Нови закон омогућава полицији висе овлашћења и полицајци сада могу да уђу и избаце насилника из куће без обзира кој је власник, а да жртва насиља може да остане у стану“, рекао је Стефановић, додавши да ће сада жртве више бити заштићене.

Он је нагласио да је данас све више жена охрабрено да пријаве насилнике.

Када је реч о насиљу у породици или вршњачком насиљу, Србија мора да буде јединствена у поруци да не дозвољава насиље било какве врсте, рекао је Стефановић.

Он је истакао и да ће у свакој полицијској станици бити обучцен један до два инспектора који ће се бавити тим питањем.

„Није све репресија, већ треба реаговати превентивно и желимо да деца још док су мали науче да је насиље кажњиво ако га спроводе да ће за то неко морати да одговара“, рекао је Стефановић.

Извор: Tanjug