Србија

Страх од миграната: „Србија да уради исто што и Европа – да затвори границе!“

Српска народна партија инсистира да се објаве сви детаљи тешког кривичног дела покушаја убиства које је јуче почињено код Шида, када је мигрант ножем напао српског младића, и тражи да Србија, као и читава ЕУ, затвори своје границе за мигранте.
У саопштењу странке се наводи да се не сме дозволити да грађани Србије постану мете и таоци миграната у сопственој држави.

„Догодило се оно чега смо се прибојавали и на шта упозоравамо више од годину дана. Безбедност наших грађана је угрожена све опаснијим, суровијим и безобзирнијим понашањем миграната у Србији“, наводи се у саопштењу, уз поруку да сигурност сваког грађанина од данас морају постати приоритет државне политике.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То подразумева и максимално ангажовање свих безбедносних служби на задацима затварања и контроле државних граница за неконтролисани улаз миграната, истиче СНП.

„Србија треба да уради исто што ради читава Европска унија – да затвори своје границе тако да ниједан мигрант више не може да уђе на нашу територију, а сви који се налазе на њој, морају бити депортовани као лица без докумената која су илегално ушла у нашу земљу“, закључује се у саопштењу.

Извор: Tanjug