Издвајамо Србија

СВАКА ЧАСТ!НОВАК У ХУМАНИТАРНОЈ МИСИЈИ: Више од 100 малишана у Медошевцу добиће место за школовање

Новак Ђоковић посетио је Основну школу “Милан Ракић” у Меодшевцу, на којој се обављају радови за отварање вртића који ће моћи да прими више од 100 деце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Крајм прошле године Фондација Новак Ђоковић потписала је уговор о донацији са представницима Ниша и Предшколском установом Пчелица о реновирању просторија школе за потребе отврања модерног и комплетно опремљеног вртића у Медошевцу за децу од 3 до 6 година.

Фондација ће у пројекат уложити 10,7 милиона динара.

Тим поводом огласио се Новак Ђоковић. Ево шта је рекао:

“Фондацији и мени увек је велико задовољство да подржимо овакве пројекте који полазе од иницијативе грађана. Сви заједно желимо да створимо безбедну и подстицајну средину у којој деца могу да се развијају и уче. Срећан сам што ће више од 100 малишана добити своје место за школовање, дружење и играње”, рекао је Ђоковић.

“Вртић је место где се стварају прва познанства, прве симпатије, први пријатељи, где се постављају темељи за даљи развој и памте прве успомене. Сада ће и деца из Медошевца и околних места добити прилику да буду укључена у предшколски програм, који је врло важан за рани развој сваког детета”, додао је он.

Првобитна донација износила је око 7,7 милиона динара и односила се на унутрашње радове, а после додатних преговора, Фондација Новак Ђоковић, обезбедила је и додатних 3 милиона динара за спољашње радове.
Донација ће бити реализована захваљујући конкурсу Фондације 2015/2016, на који могу да се пријаве сви који желе да се најмладјима у Србији осигурају што бољи услови одрастања и образовања.

Извор:Опанак.рс