Издвајамо Србија

СВАКОГ СРБИНА КОЈИ ИДЕ У НЕМАЧКУ ЋЕ ОБРАДОВАТИ ОВА ОДЛУКА: Ево шта добијате ако сте више од 6 месеци тамо!

Заједничка изјава о намерама између Савезне Републике Немачке и Републике Србије, којом се регулише процедура за директну замену возачких дозвола, ступила је јуче на снагу, тако да ће од сада српске возачке дозволе бити признате у Немачкој без полагања додатног возачког испита!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај споразум важи за све категорије. Једини предуслов је дугорочни боравак у другој земљи, односно боравак од најмање шест месеци у континуитету, саопштено је из немачке амбасаде.

До сада је за замену српске возачке у Немачкој било потребно поновно полагати возачки испит, за шта су наши држављани морали да плаћају по 1.000 евра, о чему је Курир раније писао.

Недавно смо и први најавили да ће ове године српске дозволе бити признате у Немачкој, што је велико олакшање за више од 250.000 наших грађана који званично живе и раде у тој земљи.

Амбасадор Аксел Дитман је поводом потписивања споразума у Палати Србије изјавио да овај споразум представља знатно олакшање, како за српске држављане у Немачкој тако и за Немце у Србији.

Он поједностављује свакодневну мобилност у другој земљи. Истовремено, овај споразум је још један знак добре и блиске сарадње између Немачке и Србије, истакао је Дитман.

Извор: Курир