Занимљивости Издвајамо Свет

Сви знају да је није волео: Под претњом принц Чарлс оженио Дајану само због овога!

Брак највољеније британске принцезе Дајане и принца Чарлса углавном није деловао срећно – варао је он њу, варала је она њега. Зашто су се уопште венчали, питали су се многи, пише Сторy.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ауторка Сали Бедел Смит недавно је објавила нову биографију сина Елизабете Друге, а назвала ју је Принц Чарлс: Страсти и парадокси невероватног живота.

Из мноштва интересантних и мало познатих чињеница о првом племићу у реду за британски трон, издваја се тврдња да је принц Филип – Чарлсов отац и супруг краљице Елизабете Друге – натерао свог сина да ожени Дајану.

Наводно је принц Филип био толико упоран да је принц Чарлс осетио принуду и оптуживања. Чак је и Филипова рођака Памела Хикс једном приликом рекла да је Чарлс од оца добио малтене претеће писмо, а разлог је била чињеница да је наследник британског трона провео страствену ноћ с Дајаном у возу 1980. године.

Наводно, принц Филип је сматрао да, с обзиром на то да јој је одузео невиност, његов син треба да ожени младу лепотицу.

У јулу следеће године, одржано је чувено краљевско венчање, а тиме је започео један несрећан брак, који је окончан 15 година касније.

Принцеза Дајана погинула је годину дана касније, а Чарлс је 2005. године оженио Камилу Паркер Боулс, своју прву љубав и жену с којом је годинама варао Дајану.

Још једна од занимљивости које ова књига открива јесте да се краљица Елизабета још није повукла с престола Велике Британије јер сматра да њен син не би био добар краљ.

Извоп:Стору.рс