Издвајамо Свет

ТРАМП ЗАЛУПИО ВРАТА БЕЛЕ КУЋЕ ЗА CNN, New York Times, Los Angeles Times и Politico: Медији већ плачу – ово никад није било!

ГЛАВНИ ЊУЈОРШКИ ДНЕВНИ ЛИСТ ВЕЋ „ПЛАЧЕ” – ОВОГА НИКАДА НИЈЕ БИЛО У АМЕРИЧКОЈ ИСТОРИЈИ

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

БЕЛА кућа – нема сумње, уз знање Доналда Трампа – није пустила на редовни брифинг за новинаре сараднике главних медијских хајкача на новог америчког лидера.

На брифинг нису пуштени новинари The New York Times, CNN, The Los Angeles Times и Politico.

Редакције Associated Press и магазина Time одлучиле су да солидарно одговоре – бојкотом брифинга.

CNN тврди Трампова администрација још није дала никакво објашњење овом свом потезу.

Претходних недеља је Трамп био у перманентном клинчу са медијима којима су „залупљена врата”.

Иначе, главни уредник дневног листа The New York Times (NYT) – Дин Бекит – оценио је да за непуштање новинара на брифинг у Белој кући не постоји преседан у америчкој историји.

У његовом саопштењу се додатно наглашава:

„Ништа слично се у Белој кући дуго није догодило. Изражавамо одлучан протест због непуштања новинара NYT и низа других медија на брифинг. Слободни приступ медија влади чије деловање је транспарентно – одговара кључним нациналним интересима”.

Трамп је више пута оптужио водеће америчке либералне медије да су пласирали лажне информације и да су се позивали на непостојеће изворе.

Већину „цурења информација” из Беле куће – о Трамповим контактима, активностима и разговорима са страним државницима – објавили су управо медији којима је портпарол беле куће, Шон Спајсер, подигао – рампу.

 

Извор: Факти.орг