Издвајамо Србија

ЦЕЛА СРБИЈА СЕ ДИГЛА ДА БРАНИ ДЕДУ МИРОСЛАВА: Прети му 15 година робије јер је пуцао на наоружане разбојнике

Деку Мирослава су послали на психолошку проверу, док су провалнике пустили да се бране са слободе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На друштвеној мрежи се појавила група “Правда за деду – петиција” путем које се позива на ослобођење и промену закона поводом случаја Мирослава Тирнанића (89) из места Крњево код Велике Плане, који је почетком фебруара из ловачке пушке пуцао на провалника и том приликом га ранио.

Метак је погодио изгредника Д.Т. (22) у ногу, док је његов саученик С.Т. прескочио ограду Тирнанићевог имања и побегао. Обојица су код себе имала фантомке, а један је био наоружан пиштољем. Сада декици због самоодбране и употребе оружја, за који поседује дозволу, прети 10 до 15 година затвора.

Како би стали на пут овој неправди, грађани су се организовали на Фејсбуку и сајту петиције24.цом и у великом броју дали подршку деда Мирославу, против кога је написана кривична пријава због кривичног дела изазивање опште опасности.

С.Т. је ухапшен одмах по покушају провале у кућу Тирнанића и тада му је одређено задржавање до 48 сати, док је Д.Т. лежао у болници коју је чувала полиција.

Према писањима појединих медија деда Мирослав пре недељу дана одведен на психолошку проверу, док су лопови пуштени да се бране са слободе.

– Позван сам да дођем на саслушање у Јавно тужилаштво, а ако има Бога, нема шта да ми суде, хтели су да ме убију на кућном прагу. Претрпео сам страх и био изложен опасности са својих деведесет година. Захваљујем свим људима који су ме подржали и поручујем им да је правда на мојој страни – рекао је деда Мирослав.

Извор:Курир.рс