Русија

УДАРНА ВЕСТ! Русија пружила руку помирења Лукашенку!

Москва је увек спремна да разговара о било каквим питањима са Минском, укључујући и тешка, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на састанку са својим белоруским колегом Владимиром Макејем.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данашњи контакт наглашава да смо увек спремни да дискутујемо о свим питањима, укључујући и тешка, како бисмо пронашли решење“, истакао је руски министар.

Почетком фебруара председник Белорусије Александар Лукашенко је на конференцији за новинаре која је попримила прилично неичекиван ток, изнео жестоке оптужбе на рачун Москве, окрививши је за заоштравање руско-белоруских односа.

Кремљ је то назвао некоректним и додао да спорна питања, укључујући и трговинске, Москва и Минск треба да решавају на миран начин, пословним преговорима.

Отварајући састанак са својим белоруским колегом, Лавров је рекао да се сарадња Русије и Белорусије развија у радном режиму, пословно.

„И сигуран сам да ће нам данашњи састанак помоћи да идемо напред, и ка спровођењу програма координираних акција у области спољне политике федеративне државе за 2016⁄2017. годину“, рекао је Лавров.

 

Извор: rs.sputniknews.com