Занимљивости Издвајамо

Уз помоћ овог трика на Фејсбуку можете да откријете све податке о свакоме на овој друштвеној мрежи…

Интернет страница Сталксцан дозвољава знатижељним људима да открију приватне информације о одређеној особи која има профил на Фејсбуку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сталксцан корисницима на увид даје све информације које Фејсбук третира као јавне, али не тако лако доступне, пише “Индепендент”. Након уноса УРЛ адресе профила који желите да проверите, Сталксцан прочешља Фејсбук и знатижељној особи презентује све податке.

Чињеница да алат тако функционише значи да проверу јавно доступних података можете направити на свом, али и на сваком другом профилу. Корисник којег желите да проверите не мора бити ваш пријатељ да бисте сазнали које је информације о себи оставио на Фејсбуку.

Сталксцан због те чињенице тврди да не крши Фејсбукове поставке приватности.

Већина тих информација које Сталксцан пронађе можда нису намерно јавне већ су плод несмотреног кретања по Фејсбуку. Ако сте пре неколико година коментарисали нечију слику, тај ћете коментар вероватно тешко пронаћи самосталним истраживањем, међутим Сталксцан ће вам све такве и сличне информације уредно презентовати.

Проналажење и презентацију тих података омогућава Фејсбуково “грапх” претраживање. Представљено 2013. године, намена “грапх” претраживања била је олакшавање претраживања информација као што су најдражи филмова особа из вашег града.

Међутим, убрзо након презентације “грапх” претраживања многи су почели да користе то како би пронашли информације које одређени корисници не желе јавно да приказују.

Фејсбук својим корисницима нуди могућност скривања профила од претраживања те је корисно проверити подешавања приватности како бисте видели ко вашу активност на Фејсбуку може видети.

Извор: Телеграф.рс