Издвајамо Русија

ВРХОВНИ КОМАНДАНТ ИЗДАО НАРЕЂЕЊЕ: Изненадна провера Ваздушно-космичких снага Русије

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

У 9 сати органи војне управе и јединице су почели са подизањем борбене готовости на високи степен

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према одлуци врховног команданта Оружаних снага почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага Русије, саопштио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу.

– Данас, у складу са одлуком врховног команданта Оружаних снага, ради оцене спремности органа војне управе и снага за извршавање борбених задатака, почела је изненадна провера Ваздушно-космичких снага – рекао је Шојгу на састанку у Министарству одбране.

Према његовим речима, у 9 сати органи војне управе и јединице су почели са подизањем борбене готовости на високи степен.

– Приликом провере посебна пажња ће бити посвећена стању војске, распоређивању система ПВО у ратно време и спремности авијације да пружи отпор агресији. Све јединице ће провести тактичке војне вежбе и контролне задатке – додао је Шојгу.

Он је наложио да се током догађаја поштују строги захтеви безбедности, сачува оружје и муниција, искључе случајеви наношења штете државној имовини и не дозволи негативан утицај на природну средину.

Ради реализације задатака које је поставио врховни командант у Генералштабу Ваздушно-космичких снага Русије биће формирана контролна група.

Извор:СрбијаДанас.цом/rs.sputniknews.com