Србија

ВУЧИЋ ФАВОРИТ ЗАПАДА: Вучић као председник Србије за бржи улазак у ЕУ, и растанак са Русијом

Агенција Ројтерс пренела је вест да је премијер Србије Александар Вучић и формално прихватио да буде председнички кандидат Српске напредне странке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ова агенција је оценила да ће председнички избори бити кључни тест популарности Вучића и његових економских реформи које је подржао ММФ као и његовог настојања да земљу са 7,3 милиона становника приближи Европској унији.

Британска агенција такође оцењује да би одлазак актуелног председника Николића могао да значи брже напредовање Србије ка чланству у ЕУ.

Агенција преноси и да анкете показују да би Вучић могао да освоји више од 50 одсто гласова већ у првом кругу гласања пошто је опозиција слаба и расцепкана.

Ројтерс наводи да је Вучић “стотинама одушевљених присталица“ рекао да је одлучио да прихвати кандидатуру за председника пошто су земљи потребни рад, стабилност, инвестиције и будућност.

Британска агенција је подсетила да је председништво СНС у уторак одлучило да номинује Вучића за председничког кандидата уместо Томислава Николића који жели ближе везе са Русијом.

 

Извор: Tanjug