Србија

„Вучић и Тачи као Милошевић и Туђман, вештачки дижу тензије на Косову“

„То што се у последњих неколико недеља дижу тензије око Косова, директна је координација Хашима Тачија и Александра Вучића и то због предстојећих избора у Србији“, оценио је председник Центра за међународну сарадњу иодрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић
Хоће да владају још 10 година…
Он је нагласио и да економски проблеми покушавају да се замагле вештачким дизањем тензија.

– Када хоћете да замаглите оно што се дешава, а то је да незапосленост расте, без обзира шта говоре фингиране статистике, и да из ове земље десетине хиљада младих и радно способних људи бежи главом без обзира, онда пре председничких избора направите тензију са Косовом, а не постоји ни један једини разлог да се то дешава сада – рекао је Јеремић одговарајући на питања грађана Зајечара.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јеремић је нагласио да је такав начин понашања већ познат на овим просторима, јер су се тако понашали Слободан Милошевић и Фрањо Туђман деведесетих када су желели да учврсте своју власт на период од десет година,што се и догодило.

– Е сада Тачи и Вучић желе да учврсте своју власт за наредних 10 година. Када су у Бриселу здраве се и договарају иза затворених врата, а када се врате држе драматичне састанке – у нашем случају премијер лети хеликоптером у Рашку и позива градоначелника са севера на консултације – рекао је Јеремић.

То је неодговорно понашање, праћено неодговорним вођењем преговора у Бриселу које власт назива резултатом 5:0. Ако је 5:0 за нас на Косову питам сешта би било када би Албанци смањили на 5:1. То би била катастрофа – рекао је Јеремић.

Кад вас Блер саветује…

Јеремић је, одговарајући на питања грађана, рекао да не зна одакле новац којим се плаћају страни саветници премијера, али да му је избор саветника више него проблематичан.

– Када имате саветнике као што је Тони Блер, не треба да вас чуди зашто премијер једне земље одлучи да оде у Америку и месец дана пре победе Доналда Трампа се активно укључи у кампањи Хилари Клинтон – рекао је Јеремић.

Он је указао да Блерови савети не могу бити у интересу земље, јер је бивши британски премијер добро показао шта мисли о Србији 1999. године.

– Да ли ви мислите да је Блер своје мишљење о Србији променио од тренутка када нас је бомбардовао. Није. Онда замислите шта сада саветује нашег премијера. Ако будем председник Србије неће више бити Блера у Србији, то могу да вам обећам – нагласио је Јеремић разговарајући са грађанима Зајечара.

Извор: Vestionline