Издвајамо Србија

ВУЧИЋ И ЗВАНИЧНО КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА: Прихватио одлуку ГО СНС-а, уз поруку да Тома може да ради шта хоће

Овако су уживо текла дешавања са седнице главног одбора СНС у Сава центру, на којој су се чланови одбора изјаснили о кандидатури Александра Вучића за предстојеће председничке изборе.

Седница Главног одбора СНС можда jе била пресудна за опстанак и јединство странке. На њој је донета дефинитивна одлука о кандидату СНС на председничким изборима. Сви општински одбори подржали су Александра Вучића.

17.37 Вучић стигао у Сава центар, дочекан овацијама присталица

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

17.33 Окупљене присталице СНС у Сава центру скандирају „Вучићу, Вучићу!“ и „Хоћемо Вучића!“.

17.40 Почела седница Главног одбора СНС на којој би чланови требало да одлуче о председничком кандидату напредњака. Председништво СНС предложило је лидера странке Александра Вучића за председничког кандидата, а коначну одлуку донеће Главни одбор.

17.55 Седницом председава потпредседник СНС Милош Вучевић, а очекује се да ће лидер странке, премијер Александар Вучић, доћи након окончане расправе. На седницу је дошао и син Томислава Николића и функционер СНС Радомир Николић. Седница се одржава иза затворених врата.

18.10 Кад је Вучевић прочитао да је Вучић кандидат СНС за председника Србије, салом се проломио аплауз који је трајао пет минута. кратке говоре су одржали Јоргованка Табаковић, Небојша Стефановић, Марко Ђурић, Миленко Јованов и Владимир Ђукановић. Сви они су похвалили и подржали Вучића као кандидата СНС за председника.

18.22 Само је функционерка СНС Марија Обрадовић у свом говору поменула Томислава Николића. Како је рекла, захвална му је за све што је урадио до сада. Говоре су одржали и Зоран Бабић, Игор Бечић и Јана Љубичић, који су истакли важност Вучићеве кандидатуре за председника Србије.

18.25 Очекује се долазак Александра Вучића на седницу. Након што Братислав Гашић за говорницом рекао „Нема другог круга“, салом се проломио аплауз. Никола Селаковић је тражио да се одустане од даље дискусије, већ да се одмах гласа.

18.20 Чланови Главног одбора једногласно одлучили да Александар Вучић буде кандидат СНС за председника Србије.

18.41 Вучић почео обраћање члановима Главног одбора

18.45 „Захвалан сам вама што смо последњих месеци показали свима како да одбранимо земљу и будућност“, рекао је Вучић.

18.48 „Ви се једина странка која није добијала гласове на популизму и лаким мерама, већ сте побеђивали јер сте радили најтеже задатаке“, поручио је лидер СНС.

18.50 „У свакој од друштвених сфера смо показали напредак, грађани још то не виде све, али чини ми се да виде светлост на крају тунела. Раста нађе привреде биће све већи и то је оно што је за нас важно. Успели смо да направимо да имамо мир и стабилност, али да нико Србијом не може да управља са стране. Србија је после много година истински независна и суверена земља“, рекао је Вучић, након чега се салом проломио аплауз.

18.55 „Поносно и усправне главе сам говорио и у Москви и у Бриселу и Вашингтону. Вероватно је ово последње обраћање вама као председник Владе. Веома са поносан на вас. Лично сам дао све од себе да земљу извучем из кризе. Да ли сам грешио? Јесам, али мислим да сам марљиво радио. Првих пет одмора ћу да искористим за последњих пет дана кампање да вама помогнем да не изгубимо битку од оних који би да врате земљу у прошлост и надам се да ћемо успети у томе“, рекао је Вучић.

19.00 „Знам колико су пљували по вама све ово време. Знам јер сам један од вас и знам да то није нимало лако. Кад их погледам, они који ни у чему нису бољи од вас, они који су тобоже елита и имали дозволу да опљачкају земљи, да они који су разорили ову земљу… Остало им само то да вређају своје противнике. Углавном смо ћутали, а кад год бисмо одговорили, одговорили бисмо својим радом. Моје питање за вас је: Хоћемо ли још једном да победимо за Србију?“, рекао је Вучић након чега се чуо громогласан аплауз

„Потребни сте Србији, драги пријатељи. Ако не положите своју жртву у овај подухват, на власт ће доћи гори, доћи ће најгори и одвести земљу у прошлост. Не дамо им Србију јер ништа за њу нису урадили. Понизили су је и опљачкали, а ишли су около и оговарали Србију на сваком кораку. Своју земљу која има је све дала. Зар да пред тим дном дна да устукнемо, сакријемо се у мишју рупу и предамо им рођену земљу. Хтели су ме да им изађем на ту црту и ево ја им на ту црту излазим“, поручио је Вучић.

19.05. Захвалан сам вам на подршци и поносан на све вас, јер смо у претходних 4, 5 година успели земљу, која је била на ивици банкротства и колапса, у којој није било наде и која није видела будућност, да покренемо с мртве тачке, а ви сте увек знали да покажете разлику између нас и њих, обратио се вечерас премијер Александар Вучић члановима ГО странке који су га једногласно изабрали за председничког кандидата.“Знали сте да направите разлику између нас и многих других, разлику која се огледа у вашој борбености и жељи да будете на страни Србије и онда кад смо највише нападани и кад нису бирали речи којима ће да се обраћају нашим дивним члановима, јер сви сте се ујединили у политику очувања Србије њеног напретка“, рекао је Вучић праћен аплаузом чланова ГО.

Како је навео, захвалан је члановима странке и зато сто су последњих дана и месеци, „када смо схватили какве нам се опасности ближе, јасно показали како можемо да одбранимо и сачувамо земљу“.“Поносан сам јер сте направили разлику између нас и њих, нас којима је Србија важнија од свега и њих, којима су једино њихови џепови били важни“, поручио је премијер и лидер СНС.“Једина сте странка која није добијала гласове на демагогији и популизму, на шовинизму и лаким мерама, и обећањима…“, рекао је Вучић и наставио: „Већ сте побеђивали тако што сте радили најтеже ствари, били сте уз своју странку и руководство, и уз председника Републике, владу и скупштину“..

19.08. Вучић се на крају захвалио коалиционим партнерима, али се осврнуо и на најаву да ће се Томислав Николић кандидовати за председника Србије.

„Не желим ниједну ружну реч о њему да кажем, увек поштујући његово право да сам одлучи шта ће да ради. Што се мене тиче, данас сам спреман да блиско сарађујем и радим с Томиславом Николићем и никад та жеља неће да престане, све остало није до мене“, рекао је Вучић, који се по завршетку говора салом прошетао са ћерком Милицом.

Раније данас је председник Србије Томислав Николић потврдио Куриру да је у 15 сати разговарао са премијером Александром Вучићем.
„Тачно је, разговарао сам са Александром, али не могу да откривам детаље“, истакао је Николић.

 

Извор: Курир