Србија

Вучић о амбасадорима: „Небојша, да премешташ полицију по Србији, да их мало нервирамо“

– За Албанце посотоји само једно питање, а то је зид у Косовској Митровици, њих не интересује Заједница српских општина (ЗСО). И за то имају подршку међународне заједнице – изјавио је данас премијер Србије Александар Вучић и додао да преговори Београда и Приштине без обзира на све неће бити прекинути.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је портпаролку високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Мају Коцијанчић позвао да се бар 15 минута приџава онога што су рекли.

– Ја ништа запаљиво нисам урадио, залажем се за дијалог и поштујем договор. А они су рекли да не треба погазити договор и да не треба да се излази са изјавама, а први су погазили – рекао је Вучић.

Вучић је, одговарајући на питање новинара, реко да без обзира на све, нема прекида преговора, да мора да се разговара, јер дијалог нема алтернативу.

Рекли су у Бриселу: „Тишина, нема разговора о ЗСО“

Вућић је одговарајући на питање новинара на заједничкој прес конференцији са црногрским премијером Душком Марковићем, рекао да је суштина у следећем: „Отишли смо у Брисел. Добио сам шта су теме, али су се оне тамо промениле. Две су само остале исте. Схватио сам шта је смисао свега… Онда су они почели причу о зиду, а о ЗСО ништа… – рекао је Вучић.

– Тишина, нема разговора о ЗСО- речено је у Бриселу, а поновио је Вучић, наводећи да се нико не узбуђује око те теме која је суштина Брислеског споразума и суштина за Србе, али прави се проблем од зида од 80 сантиметара.

Према његовим речима, причали су о „техничким глупостима“ везаним за зид.

Како је рекао, онда је речено да се разговара о мосту, иако је то питање договорено још раније.

– Не постоји нико у ЕУ ко може да вам каже да сам измислио ниједну реч – подвукао је Вучић и додао: „Они неће никакав договор ни о чему“.

„Пуј пике не важи“

Он је још упитао „шта хоће од нас“ јер све што је договорено је после „пуј пике не важи“

Када смо ми на крају у договору са представницима Срба са Косова прихватили све што су тражили, онда су они рекли, „заборавите, нисмо ништа причали“. То је све истина. Али Брисел није рекао да је албанска страна погазила договор, а то је први урадио Хашим Тачи – рекао је Вучић.

Марковић: И нас се све ово тиче

Душко Марковић, премијер Црне Горе, рекао је да се доста из целе ове приче тиче и Црне Горе, реагујући на извињење премијера Вучића што је толико о овој теми причао на заједничкој прес конференцији.

Небојша, да премешташ полицију по Србији да их мало нервирамо…

Вучић је још рекао и „да ће сада намерно да премешта полицијске снаге по Србији, само да би се неки страни амбасадори нервирали“.

– Небојша, јеси ли ми чуо. Сада да премешташ полицију мало по Србији – обратио се Вучић министру полиције Небојши Стефановићу који је такође присустовао прес конференцији.

Извор: Blic.rs