Србија

Вучић притиска Шешеља да одустане од председничке трке

Александар Вучића ће покушати да на све начине одговори Војислава Шешеља од председничке кандидатуре како би себи повећао шансе да победи у првом кругу гласања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово у ексклузивној изјави за „Србин инфо“ истиче Милан Стаматовић, председнички кандидат и председник општине Чајетина и поручује да актуелни премијер не може до тријумфа у првом кругу без подршке патриотских и проруских гласача.

– Тога је свестан и сам Вучић, без обзира на медијска спиновања и изборне махинације које су му на располагању. Због тога је за Вучића, ако жели да буде председник Србије, веома важно да победи у првом кругу, а то не може ако је и Војислав Шешељ председнички кандидат – објашњава Стаматовић.

Наш саговорник наглашава да ће уколико издржи притисак Вучића и остане при одлуци да и даље буде председнички кандидат, Шешељ пре свега освојити дојучерашње СНС гласаче, односно људе који су пре оснивања Српске напредне странке гласали за радикале.

– Ипак, лидер радикала нема капацитет да уђе у другу круг председничких избора, што отвара простор да ја или Вук Јеремић уђемо у други круг. А управо је то опасан сценарио за владајућу странку. Упркос разједињеној опозицији многи су разочарани СНС режимом и у другом кругу ће гласати против Вучића. Оно што опозиција није кадра, учиниће сам Вучић својом изборном крађом, лажима и бахатошћу – ујединиће опозиционе гласаче што ће му донети пораз у другом кругу – сматра Стаматовић.

Председник општине Чајетина, који на председничким изборима наступа као кандидат са изразито родољубивом и проруском опцијом, поручује да је први план владајућег режима био да Томислав Николић уђе у председничку трку, али као „опозициони, патриотски кандидат са подршком из Москве“.

– Због тога је Николић и био нападан у режимским медијима, да би се од њега створио опозициони кандидат који има подршку Русије и који једини има шансе да уђе у други круг председничких избора. Ипак, како је у складу са својом спољном политиком из Русије стигла недвосмислена порука да се никада неће мешати у унутрашње ствари Србије, нити ће јавно подржати било ког председничког кандидата, било је јасно да се Томислав Николић кандидује без директне подршке Москве. Тада су многи који су били спремни да подрже Николића, одустали од те идеје. Рејтинг му је толико пао да је постало јасно да не само да не може да уђе у други круг, већ да ће са својом кандидатуром одвући Вучићу многе потенцијалне гласаче. Због тога се и одустало од Томине кандидатуре – каже Стаматовић, који је последњих година у великој мери допринео све бољим односима Србије и Русије.

 

Извор: Srbin.info