Србија

Вучић: Све фабрике које раде у Нишу је Вучић отворио – можете да ме мрзите, али то је истина!

Премијер Србије Александар Вучић положио је данас камен темељац за трећу фабрику компаније Леони у Србији, инвестицију вредну 22 милиона евра, у којој ће бити запослено најмање 2.200 радника, а могуће и свих 3.000

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је у обраћању радницима и власницима, као и грађанима, рекао да је у Нишу било око 50.000 незапослених, да је сада тај број испод 30.000 незапослених, а да је циљ да се смањи на испод 20.000.
Он је подвукао да и данас могу да се виде резултати политике, коју је народ изабрао, политку стабилности, сигурности и одговорности, којом се привлаче страни инвеститори, али и држи дата реч.

Вучић је најавио и запошљавање најмање 2.200 радника, у новим погонима, а могуће и свих три хиљаде.
Почетак рада фабрике, која ће производити кабловске системе за БМW, овцекује се у августу.
Премијер је додао и да је у разговору са руководством Леонија рекао да би и четврта фабрика требало да буде у Нишавском региону и обећао да ће добити за пет одсто боље услове него што су сада добили.

Он је додао да Леони са 7.500 радника постаје највећи послодавац у производном сектору у Србији и посебно истакао да му је веома драго и важно што је Ниш део свега тога и што се испуњава и оно што је недавно обећано – да ће влада о Нишу и овом крају водити бригу.
Вучић је, у обраћању после обиласка фабрике Леони у Нишу, рекао да, иако је фебруар најтежи месец, неће бити дефицита, иако је било предвиђено да дефицит буде 18 милијарди динара.

– Немамо никаквих проблема, а наплата иде на боље. Расте БДП, што значи да је крвоток економије добар – рекао је Вучић.
Kако је додао, и расходи су под контролом, иако су пензије и плате у јавном сектору повећани за 1,56 одсто.
– Све је под контролом и нема никаквих проблема – поручио је Вучић.

Вучић је позвао инвеститоре из Немачке да доведу и друге овде у Ниш и да заједно покажемо се ради овде и још бољи посао да се овде направи.
Премијер је захвалио амбасадору Акселу Дитману и инвеститорима позвао их да доведу своје добављаче“, ми ћемо дати најбоље услове, гарантујем да нико у региону не може да вам дам такве услове, а вероватно ни у Европи“.

– Очекујем да овај део Европе буде машина економског раста целе Европе, ми то не можемо без Немаца – подвукао је Вучић и рекао да и стога треба да напредујемо на европском путу и додао да у то верује Немачка и да зато и долазе овде.

Он је најавио и отварање нове аустријске фабрике у Нишу, компаније Цумтобел, која ће отворити 1.000 радних места, што је најбољи наставак традиције електронске индустрије у том граду, истакао да ћемо и за Нишку бању ускоро пронаћи инвеститора, и рекао да је влада спремна да новац за добре пројекте.
Према његовим речима, за три или четири месеца овде ће да буде велики број новозапослених, Ниш ће имати више новца од тога, више ће улазизи нобвца у инфраструктуру. . .
Прецизирао је да је влада дала субвенције од 2.800 евра по запосленом, да је у Нишу више фабрика отворено, да је влада за то дала новац и да је уверен да раде добар посао.

– Време је да неко врати живот у Ниш, да врати фабрике – све фабрике које раде Вучић је отворио – мање или више на, различите начине биће да је све отварано за време ове владе Србије. Ја сам на то поносан и срећан сам. Можете да мислите шта хоћете, можете и да ме мрзите, али то је истина – закључио је Вучић.

 

Извор: Tanjug