Издвајамо Србија

ВУКАДИНОВИЋ: Србију је окупирала криминална рођачко-кумовска екипа у сарадњи са Западом, слична црногорској!

Народни посланик и главни и одговорни уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић гостовао је у емисији „Говорница“ Милета Перића на ваљевској ТВ Марш, и детаљно је говорио о свом интелектуалном и политичком ангажману, као и актуелним политичким приликама (издвајамо неке сегменте из овог опсежног интервјуа).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Годинама сам се током разговора о државним и националним темама у београдским студијима осећао као „прасе у Техерану“, иако саговорници нису били из Приштине, Сарајева и Загреба, већ из Србије. То је врло индикативно и озбиљан проблем и срамота за ову државу.

– Немам ја проблем са државом ни са влашћу, већ имам проблем са једном гарнитуром и једном пословном кликом која је узурпирала не само сву власт, већ и све ресурсе и све институције у овој држави.

– То није ни СНС, већ једна рођачко-кумовска екипа која је окупирала ову земљу, у садејству са сличном екипом у Црној Гори и полукриминалним полубезбедњачким центрима моћи и структурама са Запада.

– Питање за грађане на будућим изборима јесте да ли желе да ово буде каква-таква држава, или власништво једне гарнитуре и њених криминалних и пословних интереса.

–  Без обзира што сам уласком у Скупштину платио велику цену у виду примитивних напада и медијског „размазивања“, не могу рећи да се кајем с обзиром да сам стекао сазнања и искуства који су драгоцена и за мој аналитички посао.

– Пошто нису могли да ми пронађу ниједну аферу нити било шта слично у сврху моје дискредитације, одлучили су да на основу моје подршке из 2012. листи Ниједан од понуђених одговора, која је била регистрована као мањинска листа, лупе етикету „Влах“. Ја и НСПМ смо још тада, односно, још пре 2012. (за разлику од многих ткз. „патриота“) препознали велику СНС-превару која се спрема и покушали да се томе кроз тај механизам супротставимо партократском монополу великих олигархијских странака.

– Све што сам писао годинама уназад и даље стоји на сајту НСПМ, и поносим се тиме. Када су из информативне службе СНС, пред неке емисије, покушавали да ми ископају нешто спорно, неку противречност или проблематичну изјаву, никада нису успели ништа да нађу.

– Никада нисам подржавао улазак у ЕУ, за разлику од већине новопечених „евроскептика“.

– Оно на шта сам највише поносан – осим наравно портала НСПМ, који упркос скромним финансијским могућностима опстаје годинама, и сем тих мојих многобројних текстова и колумни – јесу и та наша истраживања јавног мњења, која многи, тобоже, критикују, али сви пажљиво прате. Ми смо први својевремено регистровали пад подршке за улазак у ЕУ и константно висок рејтинг Русије у српском јавном мњењу – који пре нас нико није пратио, нити објављивао. Али и када је подршка ЕУ била око 70 одсто, ми смо то такође поштено рекли, иако сам и тада био евроскептик, исто као и сада. (Узгред сада је та подршка негде око 44-45 одсто и готово се изједначила са онима који се противе уласку у ЕУ.)

 

Извор: НСПМ