Издвајамо Регион

ВУКОВАР ОБЛЕПЉЕН ПЛАКАТИМА „СРПСКО ПОРОДИЧНО СТАБЛО“ СА ОБЕШЕНИМ СРБИМА! (ФОТО)

Срамотни плакат који је облепљен у Вуковару, на којем пише ”Српско породично стабло”, а уз то је и цртеж обешених људи и слика Анте Павелића, ново је дивљање екстремиста у граду на Дунаву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Плакати су се прво појавили на Трпињској цести и то на стајалиштима аутобуса, а касније су облепљени на још неколико вуковарских локација. На плакату је на енглеском језику написано ”Српско породично стабло”, а на неколико њих су још дописане разне увредљиве поруке Србима.

Полиција је одмах дала налог да се поскидају плакати и започела истрагу.

Ново екстремистичко иживљавање у Вуковару изазвало је крајњу нелагоду код Срба који тврде да то није прва таква провокација, али да су и многе сличне до сада прошле да кривци нису откривени, ни кажњени.

Срђан Милаковић, доградоначелник Вуковара каже да је све то резултат опште атмосфере која влада у Хрватској, јер некажњено пролазе слични ексцеси и њихови протагонисти.

Као и много пута до сада званични представници хрватских институција се нису изјаснили о све агресивнијем шовинизму и притисцима на српску мањину у Вуковару, осим што је лепљење тих застрашујућих плаката осудио и ХДЗ-ов градоначелник Вуковара Иван Пенава.

 

Фото: Твитер принтскрин

Извор: Новости.рс