Издвајамо Србија

ВУЛИН ПРЕСУДИО: Рестрикција за кретање миграната!

Фото: Јутјуб

Вулин каже да је од јутрос профункционисао аутобус који ће мигранте превозити директно из центра у Обреновцу у центар у Београду, без мешања са локалним становништвом

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Услед инцидента који се догодио у Обреновцу, када су избеглице пре неколико дана наводно покушале да отму бебу из дечјих колица у Немањиној улици, огласио се министар за рад, запошљавају и социјалне политике Александар Вулин.

Он је донео одлуку да ће мигранти који бораве у прихватном центру у Обреновцу моћи само са одговарајућим дозволама да напуштају тај центар.

Вулин је додао да је успостављена чвршћа контрола и да су уведене одређене рестрикције кретања миграната како би се повећала безбедности и миграната и локалног становништва.

Министар је рекао и да је МУП појачао број припадника на терену, а у самом Центру ситуација је мирна.

– Мигранти ће само са одговарајућим дозволама моћи да напуштају центар, да се враћају у одређено време и наравно, да им се издају одговарајуће легитимације који ће и други органи моћи да користе – рекао је Вулин.

Такође, Вулин каже да је од јутрос профункционисао аутобус који ће мигранте превозити директно из центра у Обреновцу у центар у Београду, без мешања са локалним становништвом.

Министар каже да ће држава учинити све што је до ње, да се закон поштује и успостави ред и упутио је апел јавности да не доноси судове пре него што надлежни не донесу одговарајуће закључке.

– Они су једини власни да донесу таку одлуку и ја молим јавност да сви заједно сачекамо неколико сати да се то деси – рекао је министар рада.

Према његовим речима, не говори се о промени политике према мигрантима, већ да је реч о спровођењу закона.

– Уколико је неки мигрант прекршио закон, биће за то кажњен. Уколико је неки држављанин Србиј прекршио закон, биће кажњен. Ми говоримо о спровођењу закона, а не ко тај закон крши – рекао је Вулин.

Извор:Телеграф-.рс / Танјуг