Издвајамо Србија

ВУЛИН: Срби имају кључ од моста, на мост се улази када Срби одлуче да се преко њега пређе

Фото: Јутјуб

Министар за рад Александар Вулин изјавио је данас да Србија увек држи реч и да ће Београд испунити све договоре из дијалога, али да није оптимиста да ће то учинити и приштинска страна посебно када је у питању Заједница српских општина, као и што је споразум о мосту могао да буде постигнут пре три дана

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар је за РТС рекао да су Влада Србије и Срби са КиМ још једном одржали своју реч, а да нема ниједног оправдања, као што га није било ни претходне четири године, да се не ради на формирању ЗСО.

– Видећемо шта ће донети време испред нас, али морам рећи да нисам оптимиста. Приштинска страна нам не даје нимало простора за оптимизам. Уосталом, ЗСО је већ договорена, испреговарана, мост и било шта друго, немају везе са тим – закључио је Вулин.

Упитан да је решењем о уклањању потпорног зида превазиђена симболика и да ли ће то бити довољно да се коначно отвори питање ЗСО, Вулин каже да ни у том случају није оптимиста.

– Да бих био, морао бих да чујем Европску комисију која је изашла и рекла – биће управо тако – рекао је Вулин.

Он је поновио да је оптимиста када је у питању све оно што зависи од Владе Србије и Срба на КиМ и да ћемо одржати нашу реч, истичући да је сваки пут када је премијер Александар Вучић дао реч, то било спроведено.

– У дан, у сат, у минут како је речено и то зна цела Европа. Када говорите о Србији, сви кажу да Србија увек држи реч – рекао је Вулин гостујући на РТС.

Истиче да није оптимиста када су у питању приштинске власти, јер је споразум о мосту могао да буде постигнут пре три дана, када су председник Томислав Николић и премијер Вучић дословце понудили оно што је сада прихваћено.

– Али у та три дана требало је показати да Влада Србије не контролише ситуацију, да је то заправо унутрашње питање такозване државе Косово, и да Срби са тим суштински немају ништа – оценио је министар.

Како је истакао, реакцијом Вучића, његовим доласком у Рашку, окупљањем свих Срба под једну заставу на једном месту, показало се да се без Србије, владе и Срба са КиМ не могу решавати такви проблеми.

– Срби имају кључ од моста, на мост се улази када Срби одлуче да се преко њега пређе и тако се улази у Косовску Митровицу – рекао је Вулин.

Он је подвукао да је све ово политика симбола, те да се све ради да се Заједница српских општина не би ставила на девни ред.

Извор:Танјуг